5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

'Yakalanmasak daha öldürecektik'

Ankara'da, Mamak ve Esat'ta iki marketin sahibinin öldürülmesi olayına karıştıkları iddia edilen 5 kişi Ankara Adliyesine sevk edildi.

Esatta market sahibi Muhittin Eser ile Mamak'ta market sahibi Bülent Öztürk'ün öldürülmesi olayı ve Batıkent'te market sahibi Ali T.'yi öldürmeye teşebbüs olayının failleri Mithat İ., Gökhan Ö, Deniz Y. ve Ferdi U. ile daha sonradan gözaltına alınan, Ferdi U.'nun babası Kamber U.'nun Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sona erdi.

Şeker hastası olduğu belirtilen Fatih U.'nun ise hastanede tedavi altında tutulduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerini tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen 5 kişi Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlılardan Gökhan Ö., basın mensuplarının soruları üzerine, ''yakalanmadıkları takdirde cinayetlere devam edeceklerini ve cinayetleri işledikleri sırada uyuşturucu madde aldıklarını'' söyledi.

KURBANLIK SATICILARI HEDEFTEYDİ

''Susma hakkını'' kullanan Mithat İ. dışındaki zanlıların, ''yakalanmadıkları takdirde, Kurban Bayramının ilk günü hayvan satıcılarını hedef almayı planladıkları'' yönünde ifade verdikleri belirtildi.Yapılan araştırmada, zanlıların Gökçeyurt köyünde gece geç saatlerde meydana gelen marketten hırsızlık olayının da failleri oldukları belirlendi. Zanlıların söz konusu marketten bilgisayar, gıda maddesi ve yazar kasa çaldıkları kaydedildi.

Hakim karşısına çıkartılan 6 kişiden Mithat İ.'nin Mamak'ta market sahibi Bülent Öztürk'ün öldürülmesi, Gökhan Ö.'nün ise Esatt'ta market sahibi Muhittin Eser'in öldürülmesi ile Batıkent'te market sahibi Ali T.'ye ateş edilmesi olayını gerçekleştirdiği iddia edildi.

Gökhan Ö. Ve Mithat İ.'nin olayları gerçekleştirdikleri sırada Fatih G. Deniz Y, ve Ferdi U.'nun ise gözcülük yaptıkları öne sürüldü. Zanlılardan Ferdi U.'nun babası Kamber U.'nun da ''evinde esrar bulundurduğu'' gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

stv
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 18:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?