3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Yargının kararları inanılmaz'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 31 Temmuz'da kapatılması kararlaştırılan Akay Kavşağı'na ilişkin olarak,"Ben Akay Kavşağı yolunu 20 yıldır kullanıyorum, kapanırsa Ankaralılara eziyet olacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Roma Antik Tiyatrosu'ndaki binanın yıkım programına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Akay Kavşağı'nın kapatılacağı kararını 'inanılmaz' olarak yorumladı.

Günay, kendisinin de bir hukukçu olduğunu hatırlatarak, son zamanlarda yargı kararlarına anlam veremediğini söyledi. Bakan Günay, "Akay Kavşağı'nın kapatılması gündemde. Bu kavşak Genelkurmay, Meclis, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'nü kapsayan bir yol. Ben Akay Kavşağı yolunu 20 yıldan bu yana kullanıyorum. Rahatlamayı bizzat ben yaşadım" şeklinde konuştu.

Günay, yargının bir kararla bankamatik memurlarını koruduğunu ifade etti. Bakan Günay, bir bakanlık müşavirini Ankara'nın 1.5 saat dışında bir yere göndermesine İdari Mahkemesi'nin karşı çıktığını hatırlatarak, şöyle devam etti:  "Bakan olarak işlerimi incelemek ve yapmak ile sorumlu olan bir müşavirimi Ankara'nın 1.5 saat mesafesinde bir ilde 20 gün bazı incelemeler yapıp bana bir rapor hazırlayarak görevlendirmek istedim. Yargıya gitti ve yargı yürütmeyi durdurdu. İdari yargı bankamatik memurunu korudu. Bu kişi bakanlık binasında boşta gezebilir. Hiç bir iş yapmadan dolaşabilir. Dolaşmaya da devam etmelidir. Ankara'nın 1.5 saat mesafeli bir yerine 'bir rapor isteyemezsin'. 'Sen de Bakan olarak bunlara hiç bir göreve veremezsin' dedi. Benim bir hukukçu olarak hukuk devletini daha fazla inanan, bu işin pratiğini bilen birisi olarak bunu anlamam mümkün değil. Benimle çalışmak durumunda olan bir müşavirime Türk milleti adına karar verildiği söyleniyor. Bende Türk milleti adına soruyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı olarak Ankara'nın çeşitli yerlerinde vakit geçiren bazı arkadaşlarımızı inceleme yapmak için Karaman, Afyon, Niğde'ye gönderemeyeceksem bu nasıl hukuk devleti. Bu nasıl kamu çalışması anlayışı. Kamunun parasını biz
böyle mi koruyacağız. Kamunun imkanlarını biz böyle mi koruyacağız?"
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 14:54:53
Güncelleme :26 Temmuz 2009 Pazar 15:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?