3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yaşar'dan yaşlılara ziyaret

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde yaşlıları unutmadı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Karşıyaka Yaşlı Dayanışma Merkezi'ne yaptığı ziyarette mevsimler gibi insan hayatının da değişik evreleri olduğunu ifade ederek, "Bildiğiniz gibi yaşlılıkta hayatımızın bir evresidir. Kimileri için yıkım dönemi olan bu zaman dilimi aslında altın çağımız olmalıdır. Bizler elimizden geldiğince sizin rahat edebileceğiniz, gezip dolaşabileceğiniz alanlar yaratmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Türk toplumunun örf ve adetlerine sahip çıkılması ve yaşlılara saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Yaşar, "Kendi ailemizdeki büyüklerimiz başta olmak üzere çevremizdeki tüm yaşlılara sahip çıkmalıyız" dedi.

Kamu mallarına sahip çıkarak yaşlılara hoş sohbet ortamı yaratacak mekanlar oluşturmayı amaçladıklarını belirten Yaşar şöyle konuştu:

"Yaşlılık yüzünden dışarıya çıkamayan vatandaşlarımıza evde bakım üniteleri kurmayı planlıyoruz. Kendi kendine yetemeyen yaşlılarımızın kişisel bakımlarını yapacağız. Evlerini temizleyeceğiz. Onurlu devletin onurlu vatandaşları insanca yaşamalıdır. Yerel yönetimler olarak bizlerde üzerimize düşeni yapmalıyız."
Başkan Yaşar, Yaşlı Dayanışma Merkezi ziyaretinin ardından Batıkent Semt Birimi önünde Hepatit Eğitim ve Test aracında tarama yaptıran vatandaşlarla bir araya geldi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 12:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?