3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yavaş: 'Seçime gölge düştü'

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, sandıktan çıkan sonuca saygı göstermenin kendileri için esas olduğunu belirtirken buna karşın sandık mahallerinin güvenliğinin sağlanması, oy sayım merkezlerinde yaşanan nedeni belirsiz elektrik kesintileri, kavgalar ve yaşanan usulsüzlüklerin seçime gölge düşürdüğünü söyledi.

HP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada, bütün tahrik ve kışkırtmalara rağmen, seçimlerde olayların olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. bu durumunun Türk halkının “demokratik olgunluğunun” seviyesinin bir göstergesi olarak olduğunu ifade eden Yavaş, “Sandıktan çıkan sonuca saygı göstermek bizim için esastır. Hal böyle olmakla birlikte, sandık mahallerinin güvenliğinin sağlanmasında, sandıkların ve oy torbalarının seçim kurullarına taşınmasında yaşanan usulsüzlükler ve şaibeli durumlarla, oy sayım merkezlerinde yaşanan nedeni belirsiz elektrik kesintileri, statüleri icabı tarafsız olamayacakları baştan belli kişilerin görevli gibi sürece müdahil olmaları; pek çok sandık mahallinde yaşanan kavgalar seçime gölge düşürmüştür” diye konuştu. .

-“DİLİYORUM DURUM DERİNLEMESİNE ARAŞTIRILIR”-

Demokrasinin en sağlıklı tarafının sandık güvenliği ve seçimlerin tarafsızlığı konusunda toplumun bir kuşkusunun olmaması olduğunu ifade eden Yavaş, “Tek başına bu keyfiyet; halkın demokrasiyi sahiplenmesini sağlamaya yetmiştir” dedi. Ankara seçimlerinde yaşanan şaibeli durumların demokrasiye inancı zedelediğini, demokratik hayat için telafisi zor sonuçlara yol açtığının altını çizen Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diliyorum ve umuyorum ki, yetkili kurumlar bütün şüpheli durumları derinlemesine araştıracak ve herkesi tatmin edecek bir neticeye bağlayacaklardır. Bu seçimde bana kucağını açan ve beni oylarıyla destekleyen hemşehrilerime; seçim kampanyama büyük ilgi gösteren ve halkla daha geniş diyaloglar kurmama aracı olan basın kuruluşlarına; yanımda gönüllü olarak yer alan ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.
Bu vesileyle bütün hemşehrilerime bir kere daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

ANKA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 16:08:33
Güncelleme :30 Mart 2009 Pazartesi 16:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?