5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Yaz kıyafeti uygulaması başladı

Hava sıcaklıklarının artmasıyla kamu kurumlarında yaz kıyafeti uygulamasına geçildiğini duyuran Ankara Valiliği, erkek ve kadın memurlarda giyim kriterlerini belirledi.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince bayan personel elbise, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olacak.

Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılacak. Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmeyecek. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olmayacak. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmeyecek.

Erkek personel de elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilecek. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmeyecek. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulacak, her gün sakal traşı olunacak ve sakal bırakılmayacak. Ceketsiz, kısa ve uzun kollu gömlek giyilebilecek, bina içinde gömleksiz ve çorapsız dolaşamayacak.

Öte yandan önemli miktarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması hususunda gereken tedbirler alınacak.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 23:49:34
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 20:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?