3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yaz kurslarına büyük ilgi

Mamak Belediyesi tarafından öğrencilerin zamanlarını faydalı bir şekilde geçirebilmeleri için açılan yaz kursları ve yaz spor okuluna yaklaşık 1000 kişi kayıt yaptırdı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeleri ve yaz tatilini eğlenceli bir şekilde geçirmeleri için açılan kurslara gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini bildirdi.

Konservatuvara 655 Kayıt

Başkent’in kültür durağı Mamak Kültür Merkezi yaz kurslarına 655 öğrenci kayıt yaptırdı.

Mamak Belediyesi tarafından hizmete sunulan kurslarla yaz tatilini dolu dolu geçirme imkanı bulacak öğrenciler, saz, ney, gitar, keman, tiyatro ve halk oyunları dalında 3 ay eğitim alacak.

Spor Okuluna 300 Başvuru

Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak açılan yaz spor okuluna da yaklaşık 300 öğrenci başvurdu. Yaz spor okulunda yüzme, basketbol, tekvando, halter, basketbol, voleybol ve aerobik branşlarında eğitim veriliyor. 8–16 arası yaş grubundan oluşan öğrenci grupları, hazırlanan programa göre 75. Yıl Saime Kadın Amfi Tiyatro, Ulu Önder İlköğretim Okulu, Nedim İnal İlköğretim Okulu ve Anıttepe Yüzme Tesisleri’nde çalışmalarını sürdürecek.

“Yaz Eğlenceli Geçecek”

Kurslara gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini bildiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “ Yorucu bir eğitim-öğretim yılının ardından öğrencilerimiz hak ettikleri tatili eğlenceli bir şekilde geçirebilecek. Bir takım bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı bulacak. Amacımız sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bir toplumun yetişmesine yerel yöneticiler olarak katkıda bulunmak. Kurslarla öğrencilerimizi sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirerek, yaz tatilinde zararlı alışkanlıklardan korumayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 11:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?