3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yaz kurslarına kayıtlar başladı

Mamak Kültür Merkezi'nde yaz kursları için kayıtlar başladı. Kayıtlar, 15 Haziran 2009 tarihine kadar sürecek.

Mamak Kültür Merkezi'nde (MKM) konservatuar kurslarına yönelik kayıtlar başladı. 01 Haziran 2009'da başlayan kayıtlar 15 Haziran 2009'a kadar sürecek. Kursiyerler 2 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle, başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabilecek. Kursiyerler, ney, keman, gitar, saz, tiyatro ve halk oyunları ve tiyatro kurslarında bütün bir yaz boyunca eğitim alabilecek. Tiyatro için başvuran adaylar yetenek sınavına tabi tutulacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Öğrencilerimize bir takım bilgi ve becerilerini geliştirmeleri ve yaz tatilini eğlenceli bir şekilde geçirmeleri böyle bir imkan sunuyoruz. Kurslarla onları sanat ve kültürün güzellikleriyle buluşturuyoruz" dedi.

Akgül, 1924 yılında Atatürk'ün emriyle Musiki Muallim Mektebi adıyla kurulan MKM'nin yapılan çalışmalarla kültür-sanat alanında Başkent'in sayılı duraklarından biri haline geldiğine söyledi.

Cumhuriyetimizle yaşıt MKM'nin geçmişteki misyonunu aynen devam ettirdiğini kaydeden Başkan Akgül, boş zamanların en uygun şekilde değerlendirildiği ve yeteneklerini keşfedildiği MKM'de bin 700 öğrenciye eğitim verildiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?