5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Yaz spor dolu geçecek

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN YAZ SPOR OKULUNA COŞKULU AÇILIŞ

Çankaya Belediyesi, 7-14 yaş grubu engelli ve engelsiz çocuklar için faaliyete geçirdiği 'Yaz Spor Okulu'nun açılışını coşkulu bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirdi.

Basketbol, voleybol, futbol, tenis, step dans, satranç olmak üzere 6 branşta toplam bin 49 çocuğun katıldığı yaz okulunun açılışı, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından yapıldı. Sıhhiye Çok Katlı Otopark'ın üst katında bulunan spor kompleksinde gerçekleştirilen açılışa Tanık'ın yanı sıra, Çankaya Belediyesi Başkanvekili Haydar Han, başkan yardımcıları ve Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Özdal ile çocuklar ve aileleri katıldı.

Tanık, yaz spor okuluna katılan çocukları geleceğin büyükleri olarak değerlendirerek, "Çankaya Belediyesi'nin sadece bu alanda değil, bütün spor tesisleri yaz spor okulumuzla birlikte tüm Çankayalıların kullanımına açıktır. Temel beklentimiz, geleceğe sağlıklı kuşaklar yetiştirmektir. Çankaya Belediyesi geçmişte başarılı sporcular çıkaran bir belediyedir. Ben, bu yaz okulunun spor hayatına ilk adımını atan çocuklarımızı ve geleceğimizin gençlerini spor adamı olmanın adayı olarak görüyorum" dedi.

Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı kaptanı olan oğlu Sinan Cem Tanık'ın da geçmişte belediyenin sporcusu olduğunu hatırlatan Tanık, çocukların tanıştıkları spor dallarında ilerlemeleri için gelecek yıllarda da belediye olarak üzerilerine düşen her şeyi yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

Açılışın ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Tanık, bir süre sohbet de ettiği çocuklarla voleybol oynadı.

Yaş gruplarına göre 1. grup pazartesi, çarşamba ve cuma; 2. grup ise salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftada 3 gün, günde 1,5 saat spor yapma imkanına sahip olan çocuklar; futbol, tenis ve step dansı etkinliklerini belediyenin Lozanpark Spor Tesisleri'nde gerçekleştirecek. Voleybol ve basketbol spor dallarını ise belediyenin Kolej yerleşkesinde bulunan Rüştü Yüce Spor Salonu'nda yapacak olan çocuklar, satranç faaliyetlerini belediyenin ek hizmet binası olan Mithatpaşa yerleşkesinde sürdürecek.

BU YAZ ENGELLİ ENGELSİZ TÜM ÇOCUKLAR BİRARADA

İlk defa zihinsel engelli çocukların da yaz spor okulundan yararlanabilmesini sağlayan belediye, çocukların bu aktiviteleri gerçekleştirirken kullanacakları şapka, forma, şort ve çorap ihtiyaçlarını da ücretsiz temin etti. Zihinsel engelli çocukları da engelli olmayan çocuklarla kaynaştırmak için yaz spor okuluna dahil eden belediye, konusunda uzman 20 eğitmenle çocukları fiziksel ve ruhsal açıdan yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlamayı amaçlıyor.

Belediyenin artık geleneksel hale getirdiği ve 1989'dan bu yana çocuklara hizmet verdiği yaz spor okulunda bu sene futbol gözden düşerken, en fazla başvuru basketbol ve voleybola oldu. Voleybolda 2 erkek öğrenci dışında başvuranların hepsinin kızlardan oluşması ve step dansa hiç erkek öğrencinin başvurmaması da dikkat çekti.

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN YAZ SPOR OKULUNA COŞKULU AÇILIŞ
ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN YAZ SPOR OKULUNA COŞKULU AÇILIŞ
ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN YAZ SPOR OKULUNA COŞKULU AÇILIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 15:27:53
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 12:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?