3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yazıcıoğlu, ülkemiz için büyük kayıp

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, halka hizmet yolunda çalışırken Hakka yürüyen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun büyük bir kayıp olduğunu söyledi.
 

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinden sonra başsağlığı mesajı yayınlayan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Türkiye'nin ülkesi ve milleti için siyaset yapan bir liderini, bir vatan evladını, bir vatan sevdalısını kaybettiğini belirtti.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun halka hizmet için çalışırken Hakka yürüdüğünü ifade eden Gündoğdu mesajında, "Siyasete bir duruş kazandıran, 'adam gibi adam' Muhsin Yazıcıoğlu, ilke sahibiydi, demokrattı, sivildi,
dürüsttü, saygındı. Dindardı. Hep içimizden biriydi. İçimizden biri gibi yaşadı.

Bütün liderlere soy adıyla hitap edilirken, o hep adıyla anıldı; Muhsin Başkan oldu. Halka hizmet için çıktığı yolculuk, Hakka ulaşarak son buldu. Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki miting sonrası, Yozgat'ta düzenlenecek mitinge yetişmek üzere, ilk kez kiraladıkları helikopterle Yozgat'a doğru yola çıkan Muhsin Yazıcıoğlu, yıllar önce Mamak Cezaevi'nde yatarken yazdığı şiirdeki gibi veda etti milletine" ifadelerini kullandı. Gündoğdu mesajına şöyle devam etti:
"'Beton çok soğuk, üşüyorum' demişti şiirinde. 2 bin 200 metre yükseklikte soğuk ve tipi altında yine şiirinde olduğu gibi üşüyerek gitti ulaşmak istediği sonsuzluğun sahibine. Tıpkı şiirinde dediği gibi: "Ben sonsuzluğu düşünüyorum, Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum, Durun kapanmayın pencerelerim, Güneşimi kapatmayın, Beton çok soğuk, üşüyorum. Memur-Sen olarak, başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere; BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Belediye Meclis
Üyesi Adayı Murat Çetinkaya, İHA Muhabiri İsmail Güneş, helikopter pilotu Kaya İstektepe'ye Allah'tan (cc) rahmet ve mağfiret; ailelerine, BBP camiasına ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun."

 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 17:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?