3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yazıcıoğlu ismi Gölbaşı'nda yaşatılacak

Gölbaşı Belediye Meclisi aldığı kararla bir süre önce helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin ilçede yaşatılması için Sentetik Çim Saha ve Gençlik Merkezi'ne verilmesini kabul etti.

Gölbaşı Belediyesi Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı başkanlığında yapılan Meclis Olağan Toplantısında, kültür evlerinin kullanımı ve kiraya verilmesi ile ilgili olarak; kültür merkezlerinin düğün, nişan gibi toplantılarda hafta içi ücretinin ilk bir saati 250 TL sonraki saatleri 50 TL, hafta sonu ise ilk bir saati 300 TL sonraki saatleri için de yine 50 TL olarak belirlenmesi kabul edildi. Odabaşı, cenaze gibi acılı günlerle, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde ise kültür merkezlerinin ücretsiz tahsis edileceğini belirtti.

Kültür merkezlerinin dernekler, resmi kurum ve kuruluşlara günlüğü 500 TL'den kiralanması teklifini bir önerge ile sunan AK Parti grubunun önergesi oy birliği ile ilgili komisyonda incelenmek üzere kabul edildi.

Öte yandan Kültür Evleri'nin ücretli olarak tahsis edilmesi ile ilgili AK Partili Meclis Üyesi Hakan Han Özcan'ın teklifine karşılık görüşlerini açıklayan Orta Anadolu Birliği Oluşum Grubu temsilcisi Hakan Polat, "Böyle bir teklifin kabul edilmesi Gölbaşılı insanımızın sosyalleşmesinin engellenmesi demektir. O tesislerin, hemşehri dernekleri ve diğer dernekler tarafından ücretsiz olarak kullandırılması amacına hizmet etmesi anlamına gelir. Bu konuda sayın Başkan Odabaşı'nın kararını sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Toplantıda Sentetik Çim Saha ve Gençlik Merkezi'ne, elim bir kaza sonucu vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesi ile ilgili olarak MHP grubu tarafından verilen önerge oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca AK Parti grubu tarafından eski belediye binasının bulunduğu meydana Muhsin Yazıcıoğlu adının verilmesi ile ilgili önerge de oy birliği ile kabul edildi. Her iki önergenin birleştirilerek komisyona gönderilmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan gündemin en önemli maddelerinden biri olan Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gölbaşı Belediyesine verilen yetkiyi kaldırmak için Büyükşehir Meclis üyelerimize yetki verilmesi ve köprülü kavşağın Büyükşehir Belediyesince yapılması için çalışmaların başlatılmasını içeren Hukuk-Tarifeler-Plan ve Bütçe-Hesap Tetkik Komisyonu'nun raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Toplam 15 maddenin görüşüldüğü toplantıda iktidar ve muhalefet partilerince verilen birçok önergenin oy birliği ile kabul edilmesi dikkat çekerken, Meclis'in Gölbaşı için hassas konularda uyum içerisinde çalışması takdir topladı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 16:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?