3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yazıcıoğlu'nu yüzbinler uğurladı

Kahramanmaraş'ta geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Yazıcıoğlu için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, eski ve yeni siyasetçiler, Yazıcıoğlu ailesi ve yüzbinlerce kişi katıldı.

Kocatepe Camii avlusuna getirilen cenaze, aşırı izdiham nedeniyle bir süre cenaze aracından indirilemedi. Cenaze töreni boyunca bir polis helikopteri gökyüzünden dolaştı. Türk ve İslam dünyasının lideri merhum Yazıcıoğlu'nun cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı. Törene katılan Ülkücüler ve Alperenler, merasim boyunca tekbir getirdi.

BBP yöneticileri, naaşı saran kalabalığın dağılması için sık sık anons yapmak zorunda kaldı. Cenaze namazı tarihi görüntülere de sahne oldu. Ülkücüler bozkurt işareti, Alperenler ise şahadet işareti yaparak yanyana ve kolkola merhum Yazıcıoğlu için kelime-i tevhit getirdiler.

Yazıcıoğlu'nun naaşı, kılınan cenaze namazı sonrası tekbirler eşliğinde cenaze aracına konularak, tören yapılmak üzere BBP Genel Merkezi'ne doğru hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 18:12:18
Güncelleme :31 Mart 2009 Salı 18:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?