3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yazıcıoğlu'nun adı yaşatılacak

Kazan Belediye Meclisi, Ak Partili meclis üyelerinin önerisi ile geçtiğimiz aylarda helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin Kazan’da büyük bir cadde ya da parka verilerek yaşatılması için yazılı önerge verdiler.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, önceki gün yapılan belediye meclis toplantısında, helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının Kazan’da büyük bir cadde ya da parka verilmesi yönündeki öneriyi ilgili komisyona havale etti. Bu ay içinde komisyonun çalışmaları neticesinde yapılacak olan yer tespitinden sonra önümüzdeki ayın ilk haftasında gerçekleştirilecek olan Belediye Meclisi toplantısında da karar açıklanarak kesinlik kazanacak.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun Türk siyasetinde beyefendi kişiliği ile her kesimden insanın gönlünde taht kurduğunu belirterek, “ Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Türk siyasetinde kendisine kişiliği, dürüstlüğü ve samimiyeti ile önemli bir yer edinmişti. Böylesine ani ve talihsiz bir kaza sonucu genç yaşta dava arkadaşları ile birlikte rahmete kavuşması tüm Türkiye gibi bizi de üzüntüye boğmuştur. Siyasi rakiplerinin bile saygı duyduğu böylesine değerli bir şahsiyetin adının ilçemizde büyük bir cadde ya da parka verilerek ebedileştirilmesi, en büyük arzumuzdur.” Dedi.

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun bindiği helikopter, partisinin Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde yapılan mitingi sonrası Yozgat’a gitmek üzere havalanmış ancak Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi yakınlarında düşmüştü. Kazada Muhsin Yazıcıoğlu’nun yanı sıra helikopterde bulunan 3 parti yöneticisi ve pilot ile İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş de yaşamını yitirmişti.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 10:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?