5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Yazokuluna ilgi büyük

Yenimahalle Belediyesi Eğitim ve Kültür Müdürlüğü'nce, çocukların yaz tatillerini eğlenerek ve faydalı etkinliklerle geçirmesini sağlamak amacıyla 17 ayrı branşta açılan Yaz Okulları'na öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. 

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlangıcına kadar sürecek olan ve 2 dönem halinde gerçekleştirilecek olan Yaz Okulları içerisinde, İngilizce, bilgisayar, bağlama, gitar, satranç, halk oyunları, çocuk korusunun yanı sıra, basketbol, futbol, voleybol, tenis, yüzme, çim hokeyi, atletizm, badminton, tekvando, karate gibi sportif branşlar yer alıyor. 

İki seçenekli olarak düzenlenen yaz okullarında, birinci seçenekte hafta içi her gün değişik branşlarda 1'er aylık sürelerle yeni eğitim ve öğretim dönemi başlangıcına kadar devam edecek. Bu seçeneğe katılmak isteyenlerin kurs ücreti 30 YTL olarak belirlendi. İkinci seçenekte ise dileyen ailelerin çocukları için, değişik sportif ve sosyal etkinliklerin yer aldığı ve tüm günü kapsayan yaz okulları gerçekleştiriliyor. Bu seçenekte, aileler öğlen yemeği ile ikindi kahvaltısı dahil olmak üzere kurs ücreti olarak 250 YTL ödeyecekler. 2. dönem yaz okulları 3 Ağustos tarihinde başlayacak olup; kursa katılmak isteyenler, Yenimahalle Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlüğü ile Demetevler 12. caddede bulunan Karşıyaka Kültür Sanat Merkezi ve Çayyolu Semt Birimine başvurabilecek. 

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için açmış oldukları Yaz Okulları'na tüm öğrencileri davet etti. Yaz Okulları'nda her kesime hitap edebilecek 17 ayrı branşın bulunduğunu kaydeden Duyar, "Yaz tatillerinde öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklar edinmelerini önlemek, onlara sağlıklı bir ortamda sosyal-kültürel ve sportif hizmetler sunarak, yeni okul dönemine ruhen ve bedenen sağlıklı bir şekilde başlamalarına imkan sağlamak amacıyla yaz okullarımızı hizmete sunduk. Yaz okullarımızda branşlarında etkin öğretmenler görev yapıyorlar. Yaz demek sadece tatil demek değil. Amaç, dinlenirken öğrenmek ve yeni vasıflar kazanmak. Ayrıca, sağlıklı bir gelişim için de Yaz Okulları'nın büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Her yaş grubuna hitap eden Yaz Okulları'mıza tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Yaz tatiline girerken öğrencilerimize dağıtmış olduğumuz Başkan Amcadan Tatil hediyesiyle birlikte bu organizasyonumuz tatile başka bir anlam katmaktadır. Tatil şimdi dolu dolu geçmekte, yavrularımız sevinmektedir" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, kayıt için başvuru formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet fotoğraf, sağlık raporu (spor branşları için) ve ücret yatırıldığına dair banka dekontu gerekiyor. Telefonla ise 343 30 00/2067 numaradan da detaylı bilgi alınabilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 13:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?