3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yeni bakanlar mesaiye başladı

Kabine revizyonunun ardından yeni bakanlar ilk mesailerine bugün başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yeni kabine üyeleriyle tek tek tokalaşarak, 'Hayırlı olsun' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kabinede yaptığı değişikliğin ardından Bakanlar Kurulu ilk kez toplandı. Kabinenin 9 yeni ismi ilk kez görüntü verdi. Başbakanlık Basın Merkezi de, yeni kabine üyelerinin katıldığı toplantının görüntülerini ve fotoğraflarını basına dağıttı. Başbakan Erdoğan tarafından 'Devlet Bakanı' olarak atanan Denizli Milletvekili Selma Kavaf, yakasındaki 'AK Parti' rozetini çıkarmadan kurul toplantısına geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak kabineye giren Taner Yıldız da, toplantı öncesinde çantasından dosyaları çıkararak hazırlık yaptı. Kurul üyelerine Meclis'teki nöbet çizelgesi ve günlük basın raporu dağıtıldı. Tüm bakanlar, Başbakan Erdoğan gelmeden önce kendilerine dağıtılan bu çizelgeyi ve raporu inceledi.

Başbakan Erdoğan, toplantıdan önce tek tek dolaşarak tüm bakanlarla tokalaştı. Erdoğan, kabine üyelerini tebrik ederek, 'Hayırlı olsun' dedi. Oturma düzeninde ise Başbakan Erdoğan'ın sağına Cemil Çiçek, soluna ise yeni atanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oturdu. Yeni dönemde Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapacak olan Nimet Çubukçu, lacivert döpiyesi ve fularıyla dikkat çekti.

İLK İŞ GÜNÜNDE KAZA ATLATTILAR

Yeni kabine üyelerinin ilk kez katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Başbakanlık Merkez Bina yoğun bir hareketliliğe sahne oldu. İki yeni bakan Sadullah Ergin ve Selma Kavaf'ın makam araçları mini bir kaza atlattı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in makam aracından inerek Başbakanlık binasına girmesinin hemen ardından kabinenin iki kadın bakanından Devlet Bakanı Selma Kavaf'ın aracı da protokol kapısına yanaştı. Kavaf'ın inmesinin hemen ardından Ergin'in makam aracı ile Kavaf'ın makam aracı arasında yer kargaşası yaşandı. Ergin'in makam aracı, Selma Kavaf'ın makam aracına çarpmaya ramak kala durdu.

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında devlet bakanlıkları ile ilgili görev dağılımı netleşecek

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 17:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?