5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Yenikart amacına ulaştı

YENİMAHALLE'DE YENİKART AMACINA ULAŞTI

Sadaka kültürüne son vermek amacıyla YeniKart projesini hayata geçiren Yenimahalle Belediyesi, bugüne kadar bin 500 yoksul ailenin yüzünü güldürdü.

Yeni yılın ilk günlerinde maddi durumu iyi olmayan bin 500 ailenin daha yüzünü güldürmeye hazırlandıklarını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar mutlu haberi verdi. Yaşar, Şubat ayı sonunda YeniKart'ın toplam 3 bin kişiye ulaşacağının altını çizdi.

YeniKart ile sosyal devlete yakışır ve dayanışma ruhunu ortaya çıkardıklarını belirten Başkan Yaşar, 3 bin ihtiyaç sahibi ailenin YeniKart sayesinde rahat bir nefes aldığını söyledi. YeniKart Projesi'ni hayata geçirdikleri günden itibaren yaklaşık 15 bin başvuru yapıldığını belirten Yaşar, "İlk etapta ilçede oturan ve hiçbir geliri olmayan bin 500 aile tespit ederek yardımlara başladık. Üçüncü maaşlarını alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız uygulamadan çok memnun. Şubat ayının sonunda ise titizlikle tespit edilen ve yine hiçbir geliri olmayan bin 500 aile daha yardım almaya başlayacak" dedi.

Hemşerilik bilincinin en güzel uygulamasının Yenimahalle'de yaşandığını belirten Yaşar , "YeniKart sahipleri, anlaşmalı işyerlerinde indirimli alışveriş yaparken puan kazanıyor ve kart sahibi vatandaşların kartlarındaki alışveriş puanlarının bir kısmı YeniKart havuzunda birikiyor. Bu biriken puanlar tespit edilen ailelere yardım olarak geri dönüyor. İşte hemşerilik bilinci de burada ortaya çıkıyor" dedi. Yardımın reklamsız ve gizli yapılması gerektiğini belirten Yaşar, yardım kuyruklarında ezilen çocuklar, kapıların önüne konulan koliler görüyoruz, dinimizde de veren el alan eli görmez" diye konuştu.

YeniKart'a destek veren esnaf sayısı ise her geçen gün artıyor. Bir yıl içerisinde yaklaşık 600 Yenimahalleli esnaf projeye destek verdi. İki ayda bir kartlara yatırılan 200 TL'lik yardım sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar gıdadan giyime birçok eksiklerini karşılayabiliyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 13:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?