3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yenimahalle bayrama hazırlanıyor

YENİMAHALLE'DE KURBAN HAZIRLIĞI

Yenimahalle Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Kurban satış yerleri olarak belirlenen Yakacık Yolu üzerindeki Hurdacılar Sitesi karşısı ve Batıkent'te İlkyerleşim Mahallesi'ndeki alanlarda çadırlar kurulmaya başlandı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kurban satış yerlerini yerinde inceledi. Esnafla bir süre sohbet eden Yaşar, çadırları da gezerek kurbanlıklar hakkında bilgi aldı. Yaşar, belediye ekiplerinin kurban satış yerlerindeki hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.

Belediye Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü Ekipleri'nin kurban satış alanlarını titizlikle hazırladıklarının altını çizen Başkan Yaşar, "Satış alanları, temizlik, asfalt, elektrik-su bağlantıları, tuvalet, duş, lokanta gibi ihtiyaçları tamamlandı. Ayrıca alanlarda güvenlik, zabıta hizmetleri ve veteriner hekimler de 24 saat hizmet verecek. Kurbanlıkların su ihtiyaçları da karşılanırken, atıkları da çevreye kötü koku vermemesi amacıyla belediye ekipleri tarafından günü birlik olarak alınacak.

Satıcıların ihtiyaçlarının bulundukları ortamda karşılanması ve mağdur olmamaları için yoğun mesai harcayan belediye çalışanlarımız, ilçe sakinlerinin huzurlu bir bayram süreci geçirmesi için seferber oldu" dedi.

Yenimahalle Belediyesi, satış alanlarında vatandaşa sunulacak olan kurbanlıkların da standartlara uygun olması için yoğun çaba harcayacak. Zabıta ekipleri, hastalıklı veya veteriner kontrolü yapılmamış kurbanlıkların satılmaması amacıyla üretici belgesi, hayvan pasaportu ve kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların belgelerini kontrol edecek.

Yenimahalle sınırları içinde vatandaşların kurbanlarını kesebilecekleri yerler de belli oldu. Buna göre kesim yerleri şöyle belirlendi:

"Hurdacılar Sitesi karşısı Yakacık Yolu üzeri, Batıkent İlkyerleşim Mahallesi 1237'inci Sokak ile 20'inci Caddenin birleştiği alan, Batıkent Andaç Pazar yeri, Batıkent Ergazi Pazar yeri, Çamlıca Mahallesi Pazar yeri, Şentepe Pazar yeri,Demet Pazarı, Ümitköy Pazarı ve Serhat Pazar Yeri".

YENİMAHALLE'DE KURBAN HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 12:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?