3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yenimahalle Belediyesi'ne tam not!

Yenimahalle Belediyesi, çağdaş ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla verdiği hizmetler sayesinde vatandaşların beğenisini kazanıyor.

Yenimahalle Belediye binasında çeşitli katlarda bulunan cenaze, sağlık, evlilik, emlak, hesap işleri müdürlüklerinin binanın ön cephesindeki giriş katında ve fuayede toplanmasının ardından vatandaşlar işlerini çok daha kolay halledebiliyor.

Cenaze işleri, sağlık işleri ve nikah işlemleri belediye binasının altındaki şeffaf odaların bulunduğu birimlerde hizmet verirken, emlak işleri, mali işler ile istek, şikayet, öneri ve danışma hizmetlerinin yer aldığı Yeni Masa ise fuayede yer alıyor.


Yenimahalle'de yaşayan vatandaşların her şeyin en güzeline layık olduğunu söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, vatandaşların sorunlarını kolayca çözebilmek için şeffaf belediyecilik anlayışını benimsediklerini ve bunu hayata geçirdiklerini ifade etti.

Duyar, geçmiş dönemlerde vatandaşın belediye ile ilgili işlemlerini yapabilmede büyük sıkıntılar çektiğini hatırlatarak, "Bürokrasinin ve hantal belediyecilik anlayışının çarklarında, işlemlerini halledebilmek için o kattan öbürüne koşuşturan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak amacıyla şeffaf, hızlı ve kolay ulaşılabilir bir hizmet anlayışı benimsedik. Bunu belediyemizde hayata geçirdik. Özellikle düğün ve cenaze gibi halkımızın zaten telaşlı ve acılı olduğu günlerde, bir de belediyedeki işlerini halledebilmek için koşuşturmaca telaşı yaşamasını istedik. Bu amaçla her biri belediye binamızın farklı katlarında dağınık halde bulunan vatandaşla ilgili işlemlerin yapıldığı birimlerimizi biraraya topladık. Binamızın yan cephesindeki şeffaf odalarda ve fuayede topladığımız hizmet birimlerimiz sayesinde artık vatandaşımız çok daha hızlı, kaliteli ve güler yüzlü bir şekilde işlemlerini kolayca halledebiliyor. Yaptığımız ve daha yapacağımız işlerle Yenimahalle'ye hizmet etmekten dolayı mutluyum, gururluyum. Yenimahalle her şeyin en iyisine layıktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 12:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?