5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Yenimahalle yeşile bürünüyor

YENİMAHALLE YEŞİLE BÜRÜNÜYOR

Yenimahalle Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ilçeyi yeşillendirme çalışmaları havaların ısınması ile son sürat devam ediyor.

Yenimahalle'nin dört bir yanını adeta yeşil bir örtüyle kaplayan ekipler son olarak Çayyolu bölgesinde bulunan Kutuğun Ormanı'nda ağaçlandırma çalışması yaptı. Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar'ın çok sayıda vatandaş ile birlikte 220 fidan toprakla buluşturdu.

İmar planlarında yeşil alan olarak belirlenen kamusal alanları vatandaşların kullanımı için yeşillendirdiklerinin altını çizen Yaşar, "Bütün çabamız gelecek kuşaklara daha yeşil bir Yenimahalle bırakmaktır. İlçede yeşil alan görünen her yeri amacına uygun olarak kullanıyoruz. Dikilen ağaçların bakımını da vatandaşlarımız ile birlikte gerçekleştiriyoruz. İlçemizde bulunan 353 parka ve bölgemizin çeşitli yerlerine dikilmek üzere kendi ekiplerimiz çiçekler yetiştiriyor ve bu çiçeklerin bakımlarını yapıyor"

dedi.

Yenimahalle Belediyesi göreve geldikleri günden itibaren yeşillendirme çalışmaları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bugüne kadar 150 bin fidanı toprakla buluşturan belediye, 1 milyon 120 bin adet çiçeği de Yenimahallelilere kazandırdı. Yakacık mesire alanında bulunan serada yetiştirilen 180 bin adet menekşe ve 100 bin petunya ise park ve yeşil alanlara dikilmeye başlandı.

YENİMAHALLE YEŞİLE BÜRÜNÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2011 Pazar 12:55:03
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 16:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?