4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Yenimahalle'de bayram huzurlu geçti

Yenimahalle Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmesi için ortaya koyduğu çalışmalarla tam not aldı.

Hazırladığı modern ve hijyenik kurban satış ve kesim yerleriyle vatandaşların sorunsuz bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesini sağlayan Yenimahalle Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerini sürekli denetleyerek olumsuz bir durumla karşılaşılmamasına büyük özen gösterdi. Yakacık'ta 333, Batıkent'te ise 120 çadırla hizmet veren belediye, kesim yapan kasapların sağlık raporlu ve sertifikalı olmasını da şart koştu. Belediyece oluşturulan 9 kurban kesim yerinde bayram süresince 3 bin 298 büyükbaş, 2 bin 489 küçükbaş olmak üzere toplam 5 bin 787 kurban kesildi. Belediye tarafından sertifikalı kasaplar tarafından gerçekleştirilen kurban kesimleri sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kurban Bayramı boyunca hizmetlerin aksamaması için Zabıta Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Veteriner Müdürlüğü'nden oluşan ekipler, denetimlerini büyük bir titizlikle sürdürdü. Ekipler vatandaşların sağlığını tehdit eden gıda ve benzeri maddelerin sağlığa uygun şartlarda satılıp satılmadığı konusunda üretim yerlerini ve satış noktalarını denetlerken, kurban satış ve kesim alanlarını da gerek sağlık, gerekse diğer yönlerden sürekli kontrol altında tuttu. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise bayram boyunca alışverişin yoğun olduğu bölgelerin, kurban satış ve kesim alanlarıyla ana yolların temizliğine büyük özen gösterdi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Kurban Bayramı'nda alınan tedbirlerle Yenimahalle'de herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 12:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasmin b. IP: 78.162.137.xxx Tarih : 26.12.2007 02:01:54

Yenimahalle belediyesi çok iyi çalışıyor .. 7 yıldır yenımahalleli olarak şunu soyleyebılırım kı burası kızılayı ulus u aratmıyor.. semtimi seviyorum :) Teşekkürler başkan ..