5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Yenimahalle'de camilere bakım

YENİMAHALLE'DE CAMİLERE BAKIM

Yenimahalle Belediyesi, okullardan sonra camilere de el attı.

İlçe sınırlarındaki camilerin eksiklerini gidermek için kolları sıvayan belediye, camilerin bakımını üstlendi. Geçtiğimiz iki senedir Yenimahalle de bulunan 146 okulun boya, badana, onarım ve çevre düzenlemesini yaptıran Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar şimdi de camilerin eksikliklerini gidermeye hazırlanıyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini gösteren Yaşar, "Okullarımızdan sonra şimdide camilerin eksiklerini tespit ederek mart ayında tadilatlara başlayacağız" dedi.

Vatandaşların daha temiz daha sağlıklı ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için çalışma başlattıklarını söyleyen Yaşar, "Mart ayında cami tadilatlarına başlayacağız. İlçe Müftülüğü ve cami imamlarımızla yaptığımız araştırmalar sonucunda ilk etapta 38 camimizin eksiklerini tespit ettik. Vatandaşlarımız abdesthane ve tuvaletlerin tadilatları yapılmış, boya badana ve çevre düzenlemesi yapılmış camilerde daha huzurlu bir şekilde ibadet edecekler" dedi.

Yenimahalle Belediyesi olarak düzenli periyotlarla camii temizliklerini yaptıklarını belirten Başkan Yaşar, Yenimahalle'ye bağlı 12 köyün de hizmetlerden eşit olarak yararlandığının altını çizdi. Yaşar, "Bugüne kadar yaptığımız bütün çalışmalara köylerimizi de dahil ettik. Köyde yaşayan vatandaşlarımız da yaptığımız bütün hizmetlerden Çayyolu'nda, Batıkent'te, Yenimahalle'de oturan vatandaşlar kadar yararlanma hakkına sahiptir. Köylerimizdeki camilerimizin de tadilatlarını en kısa zamanda

gerçekleştireceğiz" dedi.

YENİMAHALLE'DE CAMİLERE BAKIM
YENİMAHALLE'DE CAMİLERE BAKIM
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 14:08:03
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 17:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?