4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Yenimahalle'de görkemli açılış

Yenimahalle Belediyesi "Hobi ve Meslek Edindirme Kursları" ile "Türk Müziği Konservatuarı"nın açılış töreni, Belediye Tiyatro Salonu'nda yapıldı.

Coşkulu bir şekilde geçen törene, Yenimahalle Belediyesi çalışanlarının yanı sıra, kursiyerler, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin de sergilendiği açılışa, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ile Ankara İl Temsilcisi Ahmet Fidan da katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törenin açılış konuşmasını Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şerafettin Tekin yaptı. Tekin, "Yenimahalle Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Duyar, göreve gelir gelmez Yenimahalle'yi kültür ve sanatın başkenti yapacağına söz vererek, kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem vermemiz talimatını verdi. Bizler de bu talimat doğrultusunda hareket ederek, hobi ve meslek edindirme kursları ile konservatuarın çalışmalarına hız verdik.Yeni dönemde ümit ediyorum ki birçok Yenimahalleli kurslarımızdan ve konservatuarımızdan faydalanacaktır" dedi.

2007-2008 Eğitim-Öğretim yılının açılışının bütün kursiyerlere hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan
Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ise kurslara ve konservatuara vatandaşların gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Başkan Duyar, "Yenimahalle Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Kurs ve konservatuarımızda kursiyerlerimiz el becerilerini geliştiriyor, yepyeni bilgiler ediniyor birbirinden güzel eserler üretiyor. Yılsonunda ise, bunları sergiledikleri zaman bizler de gurur duyuyoruz. Üstelik, MEB kurslarımızdan mezun olan kimi vatandaşlarımız da meslek sahibi oluyorlar. Bütün bunlar bizleri son derece mutlu ediyor" dedi.

 

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 16:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?