3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yenimahalle'de örnek davranış

2001 yılında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu görevi başında şehit edilen Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı olarak görev yapan Turgay Sunay'ın ismi Demetevler Zabıta Karakolu'na verildi.

Şehit edildiği yıl, ismi aynı karakola verilen ve geçmiş dönemde belediye yönetimi tarafından ismi kaldırılan Sunay'a vefalı davranış gösteren belediye yetkilileri, düzenlenen törenle Demetevler Zabıta Karakolu'nun adını Turgay Sunay Demetevler Zabıta Karakol Amirliği olarak değiştirdi.

Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen törene Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şehit Komiser Yardımcısı Turgay Sunay'ın ailesi ile ATO Başkanı Sinan Aygün ve Sunay'ın mesai arkadaşları katıldı.

Şehit Komiser Sunay'ı rahmetle anmak için bir araya geldiklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Sunay'ın inandığı, savunduğu değerleri yüceltmek için burada toplandık. Zabıta modern bir kentteki huzurun silahsız koruyucusudur, fakat kimse zabıtayı savunmasız sanmasın. Zabıtanın her zaman yanındayız" dedi.

Vatandaşın huzurunu sağlayan ve düzenin bozulmaması adına emek veren zabıta birimlerine çok şey borçlu olduklarının altını çizen Yaşar, "Zabıta, halkın içinde, halkla bire bir iletişim kurarak çalışır. Üniformasının şeffaflığı da bundan kaynaklanır. Yenimahalle Belediyesi olarak insan haklarına saygı duyulması adına çalışan zabıtanın, hak ettiği saygıyı görmesi için her şeyi yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 17:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?