4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Yenimahalle'de Ramazan çoşkusu

Yenimahalle Belediyesi, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı kutsal Ramazan ayının ilk gününü, Yenimahalle'li vatandaşlarla birlikte coşkulu bir şekilde karşıladı.

Kurmuş olduğu İftar çadırında hep birlikte huzur içinde iftar yemeklerinin yenilmesiyle başlayan Ramazan şenlikleri, gösteriler, animasyonlar, halkoyunları, türküler ve sohbetler eşliğinde tam anlamıyla bir şölen havası içinde geçti.

Yenimahalle Belediyesi, belediyecilik faaliyetlerinde olduğu gibi, Ramazan etkinliklerinde de her zaman olduğu gibi öncülük ederek, iftar çadırı etrafında kurduğu Ramazan sokağında eğlenceyi sahura kadar devam ettiriyor. Demetevler'de 12. Cadde üzerinde kurulan dev iftar çadırının etrafı, Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Ramazan sokağı şeklinde düzenlendi. Ramazan sokağında, Yörük çadırı, eski Ankara evleri atmosferinde kurulan stantlarda, hediyelik eşyalar, lunapark ve çeşitli eğlence alanları da kuruldu.

Yenimahalle Belediyesi iftar çadırındaki Ramazan şenliği, Başkent TV'nin canlı olarak Ramazan boyunca sürdüreceği iftar programı "Hikmet Sofrası" ile başladı. Programda söylenen türkülere eşlik eden
Yenimahalleli vatandaşlar, daha sonra hep birlikte iftar yemeklerini yediler. Kimi Yenimahalleli vatandaşlar, çadırın etrafında oluşturulan hediyelik eşya stantlarından hediyelik eşya satın alırken, kimileri Yörük çadırında oturup sohbet etti. Eğlenceyi seven Yenimahalleliler ise, Lunapark bölümündeki gondol, zıpzıp, çarpışan arabalar gibi eğlenceli yerlerde vakit geçirmeyi tercih ettiler. İftar çadırındaki eğlence "Huzur Akşamları", "Fasl-ı Ramazan" ve Vakt-i Sahur" adı altında gerçekleştirilen programlarla devam etti.

Yenimahalle Belediyesi, Ramazan boyunca yalnızca iftar çadırı etrafında Ramazan eğlencesi düzenlemekle kalmayıp, gezici tır sayesinde şenliği vatandaşın ayağına taşımaya devam edecek. Ramazan'ın ilk günü, gezici tır da, ilk durağı olan Serhat Cemil Meriç Parkı'ndaydı. Gezici tırda gösteri düzenleyen Yenimahalle Belediyesi Tiyatro Grubu, özellikle çocuklara eğlenceli saatler yaşattı. Türk Tiyatrosu'nun geleneksel animasyon karakterleri olan İbiş, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Arap Bacı'nın canlandırıldığı animasyon gösterilerinin yanı sıra, yine Türk Tiyatro'sunun geleneksel öğelerinden olan ortaoyununun ölümsüz karakterleri Hacivat ve Karagöz çocuklarla buluştu.

Aşuk-Maşuk, halkoyunları ekipleri ve sihirbazlık gösterilerinin de yer aldığı etkinlik, başta çocuklar olmak üzere Yenimahallelilerin büyük beğenisini kazandı. Türk gelenek ve göreneklerini Yenimahalleli çocuklara tanıtmak amacıyla düzenlenen şenlik sırasında, bütün çocuklara ücretsiz olarak pamuk şekeri dağıtıldı. Gezici
tır, 15 Eylül'de Şentepe Pazar Yeri ve 16 Eylül'de Batıkent Ergazi Pazar Yeri'nin ardından, Ramazan boyunca Yenimahalle'deki birçok parkta gösterilerine devam ederek, Yenimahalleli vatandaşların güzel bir Ramazan geçirmesini sağlayacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 13:43:58
Güncelleme :14 Eylül 2007 Cuma 13:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?