5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Yenimahalle'de Ramazan hazırlığı

YENİMAHALLE'DE RAMAZAN HAZIRLIĞI

Yenimahalle Belediyesi'nin Ramazan ayı hazırlıkları hız kesmeden sürüyor.

Ankara'da Ramazan eğlencelerinin merkezi olmayı hedefleyen Yenimahalle Belediyesi, Şentepe, Demetevler ve Onkoloji Hastanesi önünde kurulacak çadırlarla iftar yemeği dağıtacak.

Çayyolu ve Batıkent'te kurulacak şenlik alanında ise bir ay boyunca her akşam birbirinden renkli gösterilerle vatandaşlara unutulmaz bir Ramazan yaşatacak. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, geçen sene Ramazan ayında 100 bin vatandaşa iftar yemeği verdiklerini, bu sene de aynı rakamı hedeflediklerini söyledi. Yaşar,

"Vatandaşlarımız eskiye yönelik hangi eğlencelere özlem duyuyorlarsa bu sene Yenimahalle'de doyasıya yaşayacaklar. Yenimahalle'de vatandaşlarımız huzur ve huşu içinde bir Ramazan geçirecekler" dedi.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunun güçlenmesindeki öneminin altını çizen Başkan Yaşar, "Ramazan ayı birlik ve beraberliğimizi en çok hissettiğimiz süreçtir. Bu dönemi hep birlikte hiçbir ayrım yapmadan birlikte huzur içinde geçirmek için her türlü tedbiri almayı ve Yenimahalleliye unutulmaz bir Ramazan geçirtmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Yaşar, "Hem bölgemizde ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarımızın Ramazan'da ihtiyaçlarını gidermek hem de kalabalıkta Ramazan eğlenceleri eşliğinde iftar etmek isteyen vatandaşlarımızı düşündük. Ramazan bereket demektir. Kalabalıkta gönül birliği içinde hep birlikte olabilmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Belediye ayrıca Batıkent ve Çayyolu'nda kuracağı şenlik alanında bir ay boyunca Ramazan etkinlikleri düzenleyerek, vatandaşların güzel bir Ramazan geçirmesini hedefliyor. Gezici Ramazan eğlence ekibi ise üçer gün arayla Çamlıca, Şentepe, Demetevler ve Yenimahalle 5'inci durakta vatandaşlarla buluşacak. Hacivat-Karagöz, ateş üfleyen adamlar, kukla, sihirbaz gösterileri, tasavvuf dinletileri ve çeşitli Ramazan ayına özel ikramlar ile Yenimahalle'nin her noktasına eğlence götürecek olan şenlik ekibi,

vatandaşlara unutulmaz bir Ramazan geçirtecek.

YENİMAHALLE'DE RAMAZAN HAZIRLIĞI
YENİMAHALLE'DE RAMAZAN HAZIRLIĞI
YENİMAHALLE'DE RAMAZAN HAZIRLIĞI
YENİMAHALLE'DE RAMAZAN HAZIRLIĞI
YENİMAHALLE'DE RAMAZAN HAZIRLIĞI
YENİMAHALLE'DE RAMAZAN HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2011 Çarşamba 12:47:05
Güncelleme :27 Temmuz 2011 Çarşamba 17:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?