4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Yenimahalle'de yaz akşamları

Yenimahalle Belediyesi, yaz akşamları etkinlikleri kapsamında önceki gün 'Türkü Şiir Anadolu' şölenine ev sahipliği yaptı.

Şentepe Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleştirilen şölene, başta Şentepeliler olmak üzere Yenimahalle halkı büyük ilgi gösterdi. Görsel efektler eşliğinde muhteşem gösterilerin yer aldığı etkinlik, Yenimahalleliler'den tam puan aldı. Yenimahalle Belediyesi'nin göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği icraatların tanıtıldığı kısa bir sinevizyon gösterisiyle başlayan şölende ilk olarak hoşgörü, sevgi ve barışı simgeleyen Semazenler sahne aldı.

Sembolik olarak kainatın oluşumunu, insanoğlunun alemde dirilişini ve Yüce Yaratıcı'ya olan aşk ile harekete geçip "İnsan-ı Kamil"e doğru yönelişini ifade eden Semazenler'in etkileyici gösterisi, Yenimahalle halkından büyük alkış aldı. Söz üstadı Şair Ahmet Coşkun'un hem sunuculuğunu üstlendiği hem de birbirinden güzel şiirlerle renk kattığı gecede, saz üstadları Muhlis Topçu ve Erdal Beyazgül, izleyicilere muhteşem bir türkü şöleni sundu. Anadolu'nun bereketli topraklarından beslenerek, acıyla, sevgiyle, aşkla yoğrulan ve dilden dile dolaşarak bugünlere gelen hepsi birbirinden güzel halk türkülerine (koşma, güzelleme, uzun hava, barak, hoyrat vs.) zaman zaman Yenimahalleli vatandaşlar da eşlik etti.

Şölende ayrıca, Anadolu'nun 7 ayrı bölgesinden gelen halk oyunları gruplarının gösterileri de yer aldı. Sema gösterisi ve davul şov gösterileriyle de renklenen gece sayesinde, Yenimahalle'de yaşayan vatandaşlar biraz olsun günün stresinden uzaklaşıp, güzel bir yaz akşamı yaşama fırsatı buldu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, güzel bir yaz akşamında, türküler ve şiirlerle Yenimahalleliler ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yenimahalle Belediyesi olarak, bütün amacımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek. Bizler bu yüzden göreve geldik. Bugün Şentepe'ye baktığınız zaman, geçmiş yıllarla kıyasladığınızda bölgenin tam anlamıyla kabuk değiştirdiğini ve yavaş yavaş yeni ve modern bir çehreye kavuşmaya başladığını göreceksiniz. Çünkü bizler, belediye yönetimi olarak hem Yenimahalle genelinde hem de Şentepe'de halkımıza hizmetin en iyisini götürmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bundan sonra da her şeyin en iyisine layık olan halkımız için çalışmaya son sürat devam edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 14:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?