5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Yenimahalle'de yeşil göç

YENİMAHALLE'DE YEŞİL GÖÇ

Yenimahalle Belediyesi kentsel dönüşüm yapılan ve atıl bölgelerde kalan ağaçları park ve okullara transfer ediyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ağaç sökme ve dikme makinesiyle ağaçları zarar vermeden vatandaşların sıklıkla kullandığı yerlere taşıyor. Ağaç dikme ve sökme için alınan araçla ekipler bölgede adeta yeşil göç gerçekleştiriyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ilçelerinde havaların ısınmasıyla birlikte yeşil harekat başlattıklarını söyledi. Belediyeye kazandırdıkları ağaç dikme ve sökme makinesi ile hem zaman tasarrufu yaptıklarını, hem de ağaçlara zarar vermediklerinin altını çizen Başkan Yaşar, "Aldığımız makine ile çok kısa zamanda ağaç söküp, dikebiliyoruz. Bu sayede ağaçlara zarar vermeden bir yerden başka yere ağaçları taşıyabiliyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın daha çok vakit geçirdikleri bölgelerin dokusunu

kırmadan dökmeden değiştirmek ve giderek betonlaşan şehrimizde vatandaşların rahat nefes almalarını sağlamak" şeklinde konuştu.

Yaşar, Park ve Bahçeler ekiplerinin sezonu açtığını, Yenimahalle'yi daha iyi şartlarda yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için gece gündüz demeden çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

YENİMAHALLE'DE YEŞİL GÖÇ
YENİMAHALLE'DE YEŞİL GÖÇ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 11:03:01
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 14:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?