5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

YENİMEK ürünleri göz dolduruyor

YENİMEK ÜRÜNLERİ GÖZ DOLDURUYOR

Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı YENİMEK meslek edindirme ve hobi kurslarında 14 ayrı noktada 5 bin kursiyerin yıl boyunca yaptığı eserler sergileniyor.

Katılımcıların becerilerini geliştirmek, yeni bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, toplumda dostluk ve dayanışma duygusunu artırmak amacıyla açılan kurslara bu yıl 5 bin kursiyer katıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın bizzat açılışlarını gerçekleştirdiği sergilerde el emeği göz nuru ürünler Yenimahallelilerden de büyük ilgi görüyor. Büyük bir heyecan içerisinde son hazırlıklarını tamamlayarak en güzel eserlerini sergiye hazırlayan kursiyerler, hünerlerini Yenimahallelilerin beğenisine

sundu. Hepsi birer sanat eseri titizliğiyle hazırlanan örtüler, iğne oyaları, boyanmış ahşaplar, gümüşler, takılar, taş bebekler, minyatürler, ebrular, çiniler, kurs merkezlerini sanat galerisine çevirdi. Tüm ürünler ise 1-5 Haziran tarihleri arasında ANKAmall AVM'de Ankaralıların beğenisine sunulacak.

Yenimahalle'de Actiy ve ANKAmall Alışveriş merkezlerinde aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kursiyerlerin ürünlerinin satışı için açılan stantlara ise yenileri ekleniyor. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine Yenimahalle Belediyesi, başta Batıkent Kültür, Sanat ve Ticaret Merkezi olmak üzere Çayyolu Arcadium, Gordion gibi alışveriş merkezlerine de yeni stantlar açmayı planlıyor.

Yenimahalle Belediyesi olarak YENİMEK kursları açmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Yaşar, önümüzdeki süreçte gençlerin meslek edinmesine yardımcı olabilmek amacıyla YENİMEK kurslarına yeni branşların da ekleneceği müjdesini verdi. Yaşar, "İşsiz gençlerimize yeni iş kapıları açmaları konusunda yardımcı olabilmek amacıyla YENİMEK kurslarına yeni branşlar ekleyeceğiz. Ara eleman olarak yetişmeleri amacıyla kuaförlük, tezgahtarlık, kasiyerlik gibi kurslar açarak ve sertifika vererek iş bulmalarına

yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

YENİMEK ÜRÜNLERİ GÖZ DOLDURUYOR
YENİMEK ÜRÜNLERİ GÖZ DOLDURUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 11:56:04
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 14:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?