4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Yiğidolar, G.Oftaşspor'u eliboş gönderdi

Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında Sivasspor, 4 Eylül Stadı'nda konuk ettiği Gençlerbirliği Oftaşspor'u 1-0 mağlup ederek evine eli boş gönderdi.


Karşılaşma sonrasında basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, iyi bir maç neticesinde, güzel bir sonuç aldıklarını belirterek, "Bugün sahadaki futbol adına her iki takımı kutlamak lazım.

Özellikle Osman Özdemir gibi genç bir hocanın takımına oynattığı futboldan ve bugün sahada oynanan futboldan dolayı her iki takım adına da gurur duydum. Bir nevi Avrupa'da futbol oynanıyormuş gibi tempolu, arzulu, hırslı ve futbolun bütün güzelliklerini sahaya yansıtan bir karşılaşma oldu.


Futbol adına güzel geçen bir maç oldu. Murat'ın attığı gol ile ki son zamanlarda gördüğüm en güzel gollerden bir tanesi. O golle de 3 puanı kendi evimizde aldığımız için mutluyuz. İnşallah önümüzdeki haftalarda bu çıkışımız ve ivmemiz devam edecektir. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu.


Gençlerbirliği Oftaş Teknik Direktörü Osman Özdemir, oynanan futbolun güzelliğine değinerek, şunları söyledi:
"Son zamanda liglerde oynanan futboldan sıkıntı duyduğumuzu sürekli olarak belirtiyorduk. Ama bugün burada oynanan Sivasspor-Gençlerbirliği Oftaşspor maçında harika bir futbol, çok pozisyonlu bir maç ve ama neticesinde kaybeden taraf biziz. Oynadığımız futboldan çok memnunum. Belki şanssızlığımız nedeniyle bu maçı kaybettik. Özellikle ikinci yarıda yakaladığımız çok güzel gol fırsatları vardı. Bunları değerlendiremedik ve neticesinde 3 puanı burada bırakıp gittik. Ama bizim için önemli olan bu genç kadronun 5 haftadır ortaya koyduğu futbolun pozitif olmasıdır. Önümüzdeki maçlarda neticelerin bizim lehimize döneceğinden şüphem yoktur. Takımımdan fazlasıyla memnunum. İnşallah bundan sonraki maçlarda da bu günkü futbolu ortaya koyarlar."


Bu arada toplantıya katılan Sivassporlu futbolcular Musa Aydın ile maçın tek golünü atan Murat Sözgelmez de güzel bir oyun sergilediklerini dile getirdi. Sivassporlu futbolcu Musa, takım arkadaşlarını tebrik ederek, "İçerdeki maçları almak istiyorduk. İki maç almıştık ve bunu da kazanmak istiyorduk. Sivasspor adına konuşmak gerekirse bu maç sezonun en tempolu ve mücadeleci bir maçı oldu. En dinamik maçı oynadık. Tabii ki Murat'ın da attığı golle 3 puanı aldık. Takımımız iyi mücadele ediyor ve iyi koşuyor. İnşallah ilerleyen haftalarda daha iyi olacak" dedi.


Maçın tek golünü atarak, takımına 3 puanı kazandıran Murat Sözgelmez ise galibiyeti anne ve babasına hediye ederek, "Attığım golden çok, takım arkadaşlarımın üstün performansına değinmek istiyorum. Takım olarak gerçekten çok iyi performans sergileyip, çok da iyi mücadele ettik. Attığım gol de benim için çok önemli. Çünkü Süper Lig'de attığım ilk golüm benim. Bu golü de anne ve babama armağan etmek istiyorum. Atağım golle maçı kazandığımız için de ayrıca memnunum" dedi.


Sözgelmez, gol pozisyonunu daha önce antrenmanlarda çalıştığını dile getirerek, "Topun başına geldiğimde Mohammed Ali abi bana destek verdi ve başaracağımı söyleyince, ben de golü attım" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2007 Pazar 02:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?