5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Yıldırım'dan Keçiören'e müjde!

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'DAN KEÇİÖREN'E METRODA ÖNCELİK MÜJDESİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Keçiören'e metroda öncelik vereceklerini belirterek, "Keçiören'i bir numaraya yazdık" dedi.

Yaklaşık 800 bin nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Keçiören'in en önemli problemi haline gelen ulaşım konusunda büyük rahatlık sağlayacak metro konusunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan müjdeli haber geldi. Keçiören Belediyesi ve Erzincan Kemah İlçesi Koçkar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen toplantıya katılan Bakan Yıldırım, Ankara'daki metro yapım çalışmalarında önceliğin Keçiören'e verileceğini söyledi. Yıldırım, esprili bir şekilde

başladığı konuşmasında "Değerli başkanımız ikramda bulundu, ama faturayı da önümüze koydu. Başkan dediğin öyle olacak. Her toplantıdan bir şey çıkarması lazım. Bu toplantıdan da metro çıktı ama bu hesap adil bir hesap olmadı. Başkan bunu saymayız" dedi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan yasal düzenlemeyle bütün büyükşehirlerin yarım kalan veya yeni yapılacak raylı sistemlerini Ulaştırma Bakanlığı'nın yapmasına imkan verildiğini kaydeden Bakan Yıldırım, "Belediyeler bu kadar büyük maliyetli projeleri başlatıp, kaynak yetersizliğinden dolayı tamamlayamıyorlar. Yazık oluyor. Ne hizmet bitip vatandaş bundan istifade edebiliyor, bir de o kadar kaynak, para harcanıyor, iş bitmediği için kimsenin bir işine yaramıyor. Ulaştırma Bakanlığı olarak Ankara metrolarını

yapacağız" şeklinde konuştu.

Kendilerini milletin hizmetkarı olarak gördüklerini ve bu şiarla çalıştıklarını anlatan Yıldırım, milletin destek ve duasıyla bu hizmetleri artırarak devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise yapılan anketlerde Keçiörenlilerin en öncelikli meselesi olarak ulaşım konusunun yer aldığını belirterek, "Sayın Başbakanımızın büyük desteği ve Sayın Bakanımızın gayretleriyle metronun yapımıyla ilgili çok önemli gelişmeler oldu. İnşallah bu önemli, bu dev yatırım en kısa sürede gerçekleşecek ve Keçiören'in trafiğine, ulaşımına büyük katkı sağlayacak" dedi.

Ankara'da Çay Yolu, Sincan ve Keçiören olmak üzere üç ana hatta metro çalışması yapıldığını, Keçiören metrosunun inşaat seviyesinin geride bulunduğunu, buna karşılık en kısa mesafeye sahip olduğunu belirten Başkan Ak, "Mesafe olarak kısa, ama son derece yoğun bir nüfusa sahibiz ve bu 10 kilometrelik mesafede yoğun bir yolcu potansiyeli var. Bu yolcu potansiyeli de çok kısa zamanda kendini amorti edecektir. Onun için Keçiörenliler olarak Keçiören'in öncelikli olarak birinci sıraya alınmasını istiyoruz"

diye konuştu.

Çok sayıda Erzincanlı ve Keçiörenlinin katıldığı toplantıya Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habil Solak, DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Kilis Valisi Turan Ayvaz da katıldı.

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'DAN KEÇİÖREN'E METRODA ÖNCELİK MÜJDESİ
ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'DAN KEÇİÖREN'E METRODA ÖNCELİK MÜJDESİ
ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'DAN KEÇİÖREN'E METRODA ÖNCELİK MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2011 Cuma 10:37:03
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 10:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?