3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yılın siyaset adamı; Yazıcıoğlu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na "Yılın Siyaset Adamı" ödülü verildi.

Büyük Anadolu Birliği (BAB), 40 dalda 2008 yılının "En Başarılı" isimlerini ödüllendirdi. "4. Uluslararası Altın 40 Ödülleri" için Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törende BBP lideri Yazıcıoğlu'na da "Yılın Siyaset Adamı" ödülü verildi. Yazıcıoğlu burada yaptığı konuşmasında, "Bu sistemde kötü siyasetçi, iyi siyasetçiyi barındırmıyor. 'Zaten siyaset kirli, siyaset fırıldakların ve yalancıların işi' deyip bir kenara çekilmeye kimsenin hakkı yok. Bu sistemi değiştirmek için
Türkiye'nin iyi siyasetçilere ihtiyacı var. Bunun için de herkes siyaset yapmalı" dedi.

 Toplumun siyasete güvenini kaybettiğini savunan Yazıcıoğlu, "Mevcut sistem örtülü ilişkileri teşvik eden, yönetime gelmiş kişi ve çevresini bozan, onun cebine şeytan koyup, sonra da şeytana uyduran bir sistemdir. Bundan dolayı dürüst insanlar da bozuluyor. Öyle bir sistem olsun ki insanlar yanlış hisler beslese bile sistem buna müsaade etmesin. Buna da biz 'zorunlu dürüstlük sistemi' diyoruz. Bugünkü ise 'zorunlu bozulma sistemi'dir" diye konuştu.

Öte yandan yılın Dernek Başkanı ödülünü ise BBP Çankaya Belediye Başkan Adayı, Ankara Sürücü Kursları Birliği Derneği Başkanı Cengiz Güler aldı.
Yazıcıoğlu'nun aldığı diğer ödüller şöyle: 2001- Beyaz Eller 2001 Yolsuzlukla Mücadele Edenler Ödülü, 2005-GAP Gazeteciler Birliği&GAP Olay'ın "2005 Yılının En Başarılı Siyasetçisi Ödülü, 2006-Avrupa Türk Birliği'nin (ATB) Temiz Siyasetçi Ödülü, 2007- Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Sanata Destek Verenler Ödülü, 2009-Büyük Anadolu Birliği Yılın Siyaset Adamı Ödülü.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 21:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?