3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yılmaz Güney sahnesi hizmette

YILMAZ GÜNEY SAHNESİ YENİDEN HİZMETTE

Çankaya Belediyesi tarafından yenilenen Yılmaz Güney Sahnesi, İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen bir etkinlikte açıldı.

Yıllardır tiyatroya gönül vermiş Ankaralı tiyatrocuların prova ve sahne mekanı olan, pek çok film-tiyatro-halk dansları gösterisine ve demokratik kitle örgütlerinin genel kurullarına ev sahipliği yaparak Ankara'da önemli bir ihtiyacı karşılayan Yılmaz Güney Sahnesi, kapsamlı bir tadilatın ardından yeniden hizmete sunuldu. Çatıdan temele her bir köşesi elden geçirilen Maltepe semtinde bulunan merkezde Yılmaz Güney'in kitapları ve film afişleriyle de bir köşe oluşturuldu.

Açılışta yaptığı konuşmada İnsan Hakları Günü'ne değinen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Büyük savaşın ardından başta yaşam hakkı olmak üzere her geçen gün geliştirilen haklar, bugün kentli hakları, kadın hakları şeklinde detaylanarak günümüze geliyor. Yılmaz Güney de yoksulun, emekçinin haklarını savunup sinemaya en iyi sanatçılarımızdan biriydi. İsterdik ki, onun adına yakışır çok daha güzel bir kültür merkezi yapalım. Ama onararak yeniden kullanıma soktuğumuz bu merkezde onun anısını yaşatacak

işler yapılacağını biliyorum. Bu merkezin yeniden Ankaralı sanatseverlerin gönlünde taht kuracağına inanıyorum" dedi.

Tanık'ın konuşmasının ardından Yılmaz Güney'in anısına, kendisi tarafından kaleme alınıp montajlanan 'Yol' filmi izlendi.

YILMAZ GÜNEY SAHNESİ YENİDEN HİZMETTE
YILMAZ GÜNEY SAHNESİ YENİDEN HİZMETTE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 12:40:03
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 13:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?