4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Yoğun sis uçak seferlerini durdurdu

Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğü Ankara'da, Esenboğa Havalimanı'nda saat 04.00'ten itibaren uçak seferleri yapılamıyor.

Dış ve iç hatlarda Ankara'ya inmesi beklenen uçaklar, hava muhalefeti nedeniyle İstanbul'a yönlendirildi. Esenboğa Havalimanı yetkilileri, Almanya'nın Köln kentinden gelen ve 04.00'te Ankara'da olması beklenen uçağın, görüş mesafesi engeli nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldığını söylediler.

Yetkililer, öğle saatlerine doğru sisin kalkmasının beklendiğini ve saat 11.00'den itibaren seferlerin normal akışında devam edeceğini kaydettiler. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri ise dün geceden bu yana Başkent'te yoğun sisin etkili olduğunu ifade ederek, Etimesgut, Sincan, Çayyolu, Çankaya ve Esenboğa'da görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar düştüğünü dile getirdiler. Öğle saatlerine doğru sisin etkisini yitirmesinin beklendiğini belirten yetkililer, yarın etkili olacak lodos nedeniyle kentte sis beklenmediğini söylediler.

Meteoroloji yetkilileri, ayrıca 27 Kasım Salı gününden itibaren Ankara'da sağanak yağışın etkili olmasının beklendiğini bildirdiler.

AA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2007 Pazar 10:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?