3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

YÖK Başkanı Özcan'ın ilginç merakı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın bilinmeyen bir özelliği ortaya çıktı. Motosiklet kullanmanın büyük bir keyif olduğunu belirten Özcan, eşini arkasına atıp Zonguldak'taki köyüne motosikletle gideceğini söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dün akşam TBMM'de verdiği resepsiyonda, YÖK Başkanı Özcan'la gazeteciler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Kendisine bir motosiklet aldığını belirten YÖK Başkanı Özcan, motosikletin stres atmak için ideal olduğunu söyledi.

"Normal ehliyetin motosiklet için geçerli olduğunu sanıyordum. Meğer ayrıca motosiklet ehliyeti almak gerekiyormuş" diyen Özcan, ehliyetini aldıktan sonra motosikletle dolaşmaya başlayacağını kaydetti. Ankara'da trafiğe çıkmayacağını, arka yolları tercih edeceğini belirten Özcan, "Bir gün eşimi arkama bindirip, Ankara'dan çıkıp Zonguldak'taki köyümüze kadar motosikletle gideceğim. 300 kilometre mesafede" dedi.

Özcan, eşinin motosiklet kullanmadığını ama şoförlüğüne güvendiğini anlattı. Gazetecilerin 'Korumalarınızı ne yapacaksınız?' sorusu üzerine Özcan, "Birer tane de onlara almak lazım. Mersedes kullanmaktan daha ucuza gelir" karşılığını verdi.
Özcan, motosiklet kullananların hastalık riskinin yüksek olduğunun hatırlatılması üzerine artık gayet güzel giysiler bulunduğunu, bu giysilerin rüzgar geçirmediğini söyledi. Özcan, "Boğazınıza kadar kapalı. Boğazınıza da fular takarsınız. Zaten kaskınız oturuyor oraya kadar" diye konuştu.

Özcan, motosikletini hızlı kullanmayacağını, yarış yapmak gibi bir niyetinin de olmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 16:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?