3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yok böyle bir kaza!

Ankara'da yokuş aşağı inerken kontrolden çıkarak kayan kar küreme aracının, 2 katlı binanın ikinci kattaki daireye girmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Park halindeki bir otomobili de ezen kar küreme aracı, ikinci kattaki evin yatak odasını yıktıktan sonra durabildi. Kar küreme aracının yıktığı odada uyuyan aile, ezilmekten kurtuldu.

Ali Ardıç idaresindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait kar küreme aracı, yokuş aşağı inerken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kaymaya başladı. Buzlanma nedeniyle durmayan araç yolda ters dönerek, geri geri ikinci kattaki evin yatak odasına girdi. Araç binanın avlusunda park halinde duran bir otomobili de ezdi.

Çarpmanın etkisiyle odanın duvarı yerle bir olurken, odada uyuyan 3 kişilik aile son anda ezilmekten kurtuldu. Kazada, Neriman Kırközler (60), oğlu Muhammed (25) ile torunu Berzan (3) yaralandı. Gürültüyü duyan mahalle sakinleri durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Gürültüyle dışarı çıkan mahalle sakinleri, kazanın nasıl olduğunu şaşkın bakışlarla anlamaya çalıştı.

Mahalle sakinlerinden bir kişi kazayla ilgili, "Kar küreme aracı yukarıdan geliyordu. Kar topu atmışlar. Sürücü de durduramamış aracı, sonra geri geri eve girdi. Evde üç kişi vardı, onlar da uyuyorlardı. Yaralıları, yatağın altından çıkardılar. Sonra da hastaneye götürdüler" diye konuştu. Kar küreme aracının sürücüsü Ali Ardıç, karakolda verdiği ifadede araca kar topunun atılması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybettiğini daha sonra da eve girdiğini anlattığı öğrenildi.

Öte yandan, polis ve sağlık ekiplerinin araçları, yoğun kar yağış sebebiyle kazanın olduğu caddeye giremedi. Ekipler, kayganlaşan yolda yokuş aşağı inerken zor anlar yaşadı. Kaza sebebiyle kar küreme aracının üstüne çıktığı otomobilde ve binada büyük çapta hasar meydana geldi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2013 Salı 10:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?