4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

YÖK ile AÜ karşı karşıya

YÖK, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na, öğretim üyelerinden en çok oyu alan Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nu atamayınca, iki kurum arasında gerginlik doğdu. Fakülte yönetimi istifa etti ve öğretim üyeleri gazete ilanıyla YÖK'ü kınadı.

Yüksek Öğrenim Kurulu ile Ankara Üniversitesi arasında rektör Nusret Aras'ın disipline verilmesi ile başlayan gerilim, dekan atamasıyla doruğa çıktı.

YÖK, bir süre önce rektör Aras'ın görevden alınması istemi ile disiplin süreci başlatmış ancak soruşturmadan Aras aleyhine bir sonuç çıkmamıştı. Bu olayın ardından iki kurum bu kez tıp fakültesi dekanlığına yapılan atama yüzünden karşı karşıya geldi.

YÖK, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen dekanlık seçiminde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun atamasını yapmadı.

Onun yerine daha az oy alan Prof. Dr. Erol Özdiler dekanlığa atandı. Bunun üzerine fakülte ayağa kalktı; Prof. Dr. Özdiler "Dışımda gelişen bir süreç var" diyerek istifa etti. Fakülte yönetimi de basın toplantısı düzenleyerek YÖK'ten iade-i itibar talebinde bulundu.

Yönetimin üçte ikisi istifa kararı aldı. Öğretim üyeleri gazetelere ilan vererek YÖK'ün kararının üniversite geleneklerine ve akademik teammüllerle bağdaşmadığını duyurdu.

Bu gelişmeler üzerine, Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, tıp fakültesi yönetimini toplantıya çağırdı. Olaylardan fakültenin etkilenmemesi için istifaların bir kısmını engellemeye çalışan Aras, "YÖK'ün bir husumetle hareket ettiğine inanmak istemiyorum" dedi.

Çorapçıoğlu CNN TÜRK'e konuştu

Aras, dekanlığa vekaleten atama yapılacağını sonrası için ise henüz bir karar vermediklerini söyledi ancak YÖK'ün dekanlığına geçit vermediği Prof. Çorapçıoğlu tepkili. CNN TÜRK'e konuşan Çorapçıoğlu, "Artık görevi kabul etmem mümkün değil" dedi.

YÖK ise, sessizliğini korumaya devam ediyor.


CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 13:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?