5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

‘Yollar tuzlu, tat istersen’

Kar yağışı tüm yurtta etkili.. Pek çok ilde okullar tatil edildi. Kar yağışının en çok etkilediği illerden biri de Ankara...

Başkent’te kar yağışı sebebiyle ulaşım felce uğradı. Şehrin birçok cadde ve sokağında trafikte aksamalar olurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı, kar kürüme ve yol tuzlaması yapan ekipler yetersiz kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de belediyenin yetersizliğinden yakınan bir takipçisine ‘Yollar tuzlu. Tat istersen’ diye cevap yazdı.

Ankara'da akşam saatlerinde etkisini arttıran yoğun tipi ve kar yağışı sonrasında başkentte yaşam felç oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok araç ve vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. Yolda kalan sürücülerin yardımına vatandaşlar koştu. Vatandaşlar yolda mahsur kalan sürücülerin araçlarını iterek yardımcı olmaya çalıştılar.

Birçok araç yoluna zincir takarak devam etmek zorunda kaldı. Zincirsiz araçlar ise yollarda mahsur kalarak uzun kuyruklar oluşturdu. Yollarına devam edemeyen bazı araç sürücüleri ise otomobillerini bırakarak evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.Yoğun kar yağışının sürdüğü başkent'te saatlerce evlerine gidemediler.

Samsun, Konya ve Eskişehir Yolu gibi ana arterlerde TIR'lar ve otomobiller yollarda kaldı. Saatlerce mahsur kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Belediyenin yeterli derecede tuzlama çalışması yapmadığını söyleyen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. Yollarına devam edemeyen araç sürücüleri araçlarına zincir takmaya çalıştı. Otobüs ve minibüslerinde yolda kalması nedeniyle vatandaşlar, evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştılar.

Öte yandan Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Ankara-Samsun Karayolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın güçlükle sürdürüldüğü, polis ekiplerinin karayollarında önlem aldığı ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmediği öğrenildi.

Son 10 yılın en etkili kar yağışını gören Ankara'da vatandaşlar belediyelerin çalışmalarını yetersiz bularak eleştirdi.

GÖKÇEK TWITTER’DA YANIT VERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter’da Belediye’nin çalışmalarının yetersizliğinden şikayet eden bir Ankaralı'nın ''Yollarda buz var, kayıyor'' sitemine şu yanıtı verdi:

Murat inan yollar tuzlu. Nasıl inandırayım bilmiyorum ki, tatsan mı acaba:)

AA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2011 Çarşamba 12:07:15
Güncelleme :9 Mart 2011 Çarşamba 12:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Renas Yavuz IP: 88.224.104.xxx Tarih : 10.03.2011 17:36:50

Ben Çankaya İlker de oturuyorum, dün sabah aracımı çıkarmadım yürüyürek gittim işime. Giderken İlker den Dikmen vadisini kullanarak işime gittim Park vadi sitesinin içinde ve Dikmen Vadisi köprüsünde sabah ve akşam işime - evime giderken - gelirken bayağı bi tuzlama ve yol küreme çalışması vardı ama İlker de ara sokaklarda çalışma olmadı taki bu sabah işime gidene kadar çalışma var var da tuzlama var var da nasıl var onu sormak isterim. O kadar milletvekili diplomatlar ve biz vatandaşlar yolda mağdur olurken neden sitede bu kadar çok çalışma vardı onu sormak isterim birileri bir yolu açar diğer bir yolu açmazsa bu işte bir iş var derim