3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

YOYAV Yılın Annelerini seçti

Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) tarafından Anneler Günü nedeniyle düzenlenen programda ortopedik engelli iki çocuğunu sırtında taşıyan Şerife Ertek ve eşi tarafından terk edildikten sonra üç çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Yıldız Baltacı 'Yılın Anneleri' seçildi.

YOYAV tarafından YOYAV Kültür Merkezi'nde düzenlenen Anneler Günü programında fedakar anneler unutulmadı. Yıllarca çocuklarına yoksulluk içinde emek veren anneler ödüllendirildi. Programda YOYAV Sosyal Hizmetler Ünitesi Başkanı Melek İpek de Şehit Aileleri Derneği tarafından yılın annesi seçildi. Programda Dernek Başkanı Hamit Köse, şehit ailelerinin en büyük desteğinin her zaman vatansever insanların yanlarında olması olduğunu belirtti.

Şehit ailelerinin ödülünün ardından YOYAV'ın destek olduğu iki anne de yılın fedakar annesi ödülüne layık görüldü. AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin de katıldığı ödül töreninde 2 engelli çocuğu bulunan Şerife Ertek ile kocasından ayrı yaşadığı için 3 çocuğunu kendisi büyütmek zorunda kalan Yıldız Baltacı yılın fedakar anneleri seçildi. İki fedakar anne birer altın ve çiçekle ödüllendirildi.

Yılın fedakar annesi Şerife Ertek, biri 31, diğeri 27 yaşında iki çocuğunun da ortopedik engelli olduğunu, çocuklarını taşırken kendisinin de belini sakatladığını buna rağmen yıllardır onlara emek vermeye devam ettiğini söyledi. Bir diğer fedakar anne Yıldız Baltacı'nın da, 17 yıllık evliliklerinin ardından eşiyle ayrıldıkları beraber oldukları sürede de çocuklarının her şeyiyle tek başına ilgilenmek zorunda kaldığı öğrenildi. Baltacı'nın bir oğlunun askerde, diğerinin de cezaevinde olduğu, küçük oğlunun ise yanında kendisine baktığı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 15:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?