1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Yunan Büyükelçisi'nden resim sergisi

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Michael B. Christides’in, "Benim Türkiyem’den Panoramik Görüntüler" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına, çok sayıda yerli ve yabancı diplomat katıldı. Büyükelçi Christides’in Türkiye’de bulunduğu süre içerisinde gezdiği yerlerin fotoğraflarından oluşan sergi, büyük beğeni topladı.

Sergiye, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpagon ve Dışişleri yetkilileri de katıldı. Türkiye’deki görev süresi kısa bir zaman sonra sona erecek olan Büyükelçi Christides serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin önde gelen fotoğrafçılarından Sıtkı Fırat’ta serginin hazırlanmasında yardım ettiği için teşekkür etti. "Fotoğraflarıma ilham kaynağı olan eşime de teşekkür ederim" diyen Büyükelçi Christides, bu serginin Türkiye ve Türk vatandaşlarına Yunanistan Büyükelçiliği’nin bir hediyesi olduğunu söyledi. Serginin gelirlerinin Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği aracılığıyla Hakkari Anadolu Lisesi’ne bağışlanacağını ifade eden Büyükelçi Chirstides, konuşmasına Türkçe ’Teşekkürler Türkiye’ diye bitirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 23:01:01
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 15:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?