3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yunanlı basketbolcular Anıtkabir'de

Uluslararası Türk Telekom Yıldızlar Basketbol Turnuvası için Türkiye'ye gelen Yunanistan Yıldız Erkek Basketbol Takımı, diğer takımlarla beraber Anıtkabir'i ziyaret etti. Yunan basketbolcular, diğer katılımcı ülkelerin aksine Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı Atatürk Müzesi'ni dolaşmadı.

Toplam 12 ülkenin katılımıyla Ankara'da düzenlenen Uluslararası Türk Telekom Yıldızlar Basketbol Turnuvası'na katılan takımlar Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarete Türkiye'nin yanısıra Almanya, Bulgaristan, Hırvatistan, İtalya, Rusya, Fransa, Gürcistan, Polonya, Slovenya, Ukrayna ve Yunasistan'ın yıldız erkek basketbol milli takımları katıldı. Ziyarette ilk olarak Atatürk'ün mozolesine çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Anıtkabir ziyareti sırasında tüm dikkatlerin üzerinde olduğu Yunan basketbolcular da mozolede düzenlenen törene katıldı. Mozolede yapılan törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi. Buradaki törene ise 11 takım katılırken, sadece Yunan basketbolcular kuleye girmedi.

Yunan basketbolcuların girmediği Misak-ı Milli Kulesi içinden geçilen Atatürk Müzesi'nde ise, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı sırasında gösterdiği kahramanlıklar ve özellikle Yunanlılara kaşı kazanılan büyük zafer anlatılıyor.

Tüm takımların bu müzeye girerken, Yunan basketbolcuların buraya girmemesi manidar karşılandı. Diğer takımlar müzeyi gezerken, Yunan basketbolcular Anıtkabir avlusu içinde hatıra fotoğrafları çektirdi. Yunan kafilesinin özellikle Türk bayrağı önünde fotoğraf çektirmek istemesi dikkat çekti. Yunan yetkililer, Anıtkabir ziyaretiyle ilgili olarak "Sporda düşmanlık olmaz. İki ülke halkları birdir" yorumunu yaptı.

Öte yandan, Yunan basketbol kafilesinin Anıtkabir ziyaretine ilk olarak katılmak istemediği ancak daha sonra organizasyonun ısrarıyla bu ziyareti gerçekleştirdiği iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?