3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yürüyüş için gelenlere kontrol

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin, 1. Meclis önünde yapmayı planladığı etkinliğe diğer illerden katılacaklar için ana giriş noktalarında güvenlik önlemleri alındı.

AA muhabirlerinin izlenimlerine göre, İstanbul yolu otoban gişeleri, Kırıkkale Üniversitesi önü, Konya yolu girişi Bala kavşağında, sabahın erken saatlerinden itibaren güvenlik güçleri, katılımcıların otobüslerini şehir girişlerinde durdurup, kimlik kontrolü ve güvenlik araması yapmak üzere önlem aldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren etkinlik için diğer illerden çok az sayıda otobüsün geldiği gözlendi.

Kırıkkale girişi ve Konya yolundan otobüslerle herhangi bir giriş olmazken, yalnızca İstanbul yolu otoban gişelerinden giriş yapan 4 otobüs ve 3 minibüs durdurularak kimlik kontrolü yapıldı. Kimlik kontrolünün ardından araçların şehre girmesine izin verildi.

Birinci Meclis önünde toplanmalar başladı

Bu arada, Birinci Meclis önündeki etkinlik için Ulus Atatürk heykeli önünde gruplar toplanmaya başladı. Polis, Birinci Meclis'in bulunduğu Cumhuriyet Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'', ''Tam bağımsız Türkiye'' sloganları atan, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grubun Atatürk heykeli önünde Atatürk bulvarına inmesiyle yol tamamen trafiğe kapandı.

Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatan grup ile emniyet güçleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2012 Pazartesi 10:26:54
Güncelleme :31 Ekim 2012 Çarşamba 15:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?