5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Yüzme havuzuna büyük ilgi

HACI SABANCI YÜZME HAVUZUNA BÜYÜK İLGİ

Yenimahalle Belediyesi tarafından yenilenerek yeniden hizmete açılan Batıkent Hacı Sabancı Kapalı Yüzme Havuzu, kış mevsiminde de vatandaşlardan ilgi görüyor.

Günlük yaklaşık 200 kişinin yüzmeden, aikidoya, aerobikten fitnesse kadar pek çok dalda giriş yaptığı Batıkent Yüzme havuzu, kısa zamanda Yenimahallelilerin gözdesi haline geldi. Modern yapısı ve temizliği ile ön plana çıkan Hacı Sabancı Yüzme Havuzu'na gelen vatandaşlara, eğitimli antrenörlük belgesi olan hocalar tarafından yüzme eğitimi de veriliyor. Çocuklara ve yetişkinlere olmak üzere iki ayrı kurs düzenlenen havuzda, özel derslerle yüzmeyi öğrenmek ise yalnızca 5 saat sürüyor. Ocak ayı içinde 189

çocuğa yüzme kursu verilen havuzda, Yenimahalle Belediyesi'nin servis araçlarıyla okullarından alınarak havuza getirilen öğrenciler de Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temizliği tescillenen havuzun keyfini çıkarıyor.

Yenimahalle Belediyesi Hacı Sabancı Yüzme Havuzu, engelli vatandaşların da diğer vatandaşlar gibi havuza rahat girip çıkabilmesi için "Lift" adında bir asansör sistemi kullanıyor. Bu sistem sayesinde yanlarında refakatçi olmadan havuza girebilen engelli vatandaşlar, özel olarak yapılan soyunma odaları ve duşları da rahatça kullanabiliyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da başta Yenimahalleliler olmak üzere tüm Ankaralıları Hacı Sabancı Yüzme Havuzu'na davet etti. Yaşar, "Vatandaşlarımız yazı beklemeden havuzumuzu ziyaret etsinler. Havuzumuzu halkımıza yakışır bir hale getirdik. Herkesi bekliyoruz" dedi.

HACI SABANCI YÜZME HAVUZUNA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 16:23:01
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 18:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?