4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Zabıta denetimlere devam ediyor

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaz aylarında da denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, başta bakkal, lokanta, büfe, kuruyemişçi, kebapçı, simitçi, ekmek fırını, pastane, balıkçı, manav ve kasap gibi gıda sektörü olmak üzere, tuhafiyeciden, hırdavatçıya, hamamdan, matbaacıya, birbirinden farklı onlarca meslek grubunda hizmet veren işyerlerini de denetliyor.

Temmuz ayında yapılan denetimlerde 311 işyerine ihtar, 109'una ceza kesilirken, seyyar satıcıya ait 195 adet mal da emanete alındı. Denetimler sırasında bin 165 adet vatandaşın şikayetini de dikkate alan Zabıta Müdürlüğü, 3572 sayılı yasaya göre ruhsatsız olan bazı işyerleri hakkında ise, belediye tutanağı hazırladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yenimahalle halkının rahat ve sağlıklı koşullarda hizmet alması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Belediye olarak denetimlere çok önem veriyoruz. Çünkü bizim için en önemli şey, halkımızın sağlığı ve rahatı. Nüfusu her geçen gün çoğalan güzel ilçemizde, buna paralel olarak açılan işyeri sayısı da artıyor. Dolayısıyla bu yoğunlukta esnafı denetlemek için yoğun mesai harcamak durumundayız. Zabıta Müdürlüğü'nün belirlediği rutin denetim takviminin
dışında geceleri yapılan habersiz denetimler de çok etkili oluyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 15:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?