4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Zafer Çağlayan inadına aday olmuş!

Zafer Çağlayan'dan ilginç açıklama: İki gazetecinin inadına aday oldum...


AK Parti'nin Ankara Milletvekili adayı ASO Başkanı Zafer Çağlayan, seçim bölgesinde görücüye çıktı.

OSTİM'de sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelen Çağlayan, neden siyasete atıldığını ve AK Parti'yi tercih ettiğini açıkladı.

AK Parti'den Ankara 2. bölge 2. sıra adayı olan Çağlayan, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği'nin binasında yaptığı konuşmada siyasete iki gazetecinin bir programda kendisi için ''aday olmayacak'' sözlerini sarfetmelerinin etkili olduğunu söyledi.

Bu beyanların üzerine inadına aday olduğunu söyleyen Çağlayan, milletvekili seçilmesinin ardından sanayicinin haklarının korunması doğrultusunda çalışacağını ve sanayinin gelişimi için projelerin hayata geçirileceğini kaydetti. Sanayiciyi destekleme kampanyaları düzenleyeceklerini söyleyen Ak Parti Milletvekili adayı Çağlayan, sanayicilerin desteğini istedi.

Dört partiden teklif gelmesine rağmen AK Parti'yi tercih ettiğini söyleyen Çağlayan, tercih sebebini şöyle açıkladı: ''AK Parti'yi projelerimi hayata geçirebileceğim bir alan olarak görüyorum. Başbakan'ın bu konudaki çalışmalarını ve gayretlerini biliyorum.''

OSTİM'deki sanayici ve işadamlarına seslenen Çağlayan'ın konuşması sırasında ayağa kalkan Ahmet Şevki Ogan isimli işadamı Güneydoğu'da verilen şehitlerle ilgili bir soru sordu. Ogan sorusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu dile getirdiği sözlerini hatırlatarak, ''askerlerin kelle olarak görülmesi yanlıştır'' dedi. Çağlayan bu sözler karşısında işadamına yönelik olarak ''Bu vatan uğruna çok şehit verdik, veriyoruz. Bu sözlerim yanlış anlaşılmamalı. Bu konuda gerekli tüm mücadele yapılmaktadır. Yapıldığına inanıyorum.'' şeklinde konuştu.

''İktidara gelirsek mazotu 1 YTL yapacağız'' şeklindeki vaatleri komik olarak değerlendiren Çağlayan, ''Bu tür vaatlerin yapılmasını gülerek karşılıyor ve komik buluyorum. Yapılan bu tür vaatler gerçeği yansıtmıyor.'' dedi.

Sağda ve solda yapılan birleşmeleri değerlendiren Çağlayan, Ak Parti'nin iktidara tek başına yürüdüğünü hatırlatarak, ''Maşa varken ateşe elimizi uzatmaya gerek yok'' dedi. İstikrarın önemine değinen Çağlayan, tek başına iktidarın Türkiye için daha önemli olduğunu vurguladı. Daha önceki yıllarda koalisyon yüzünden ekonomide gerilemenin yaşandığının altını çizen Çağlayan, son 4 buçuk yılda tek parti iktidarı nedeniyle istikrarın yakalandığına dikkat çekti.

zaman
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 17:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?