3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Zaferin yıldönümünde Ata'ya şükran

Ankara Valisi Kemal Önal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Ankara Valisi Önal başkanlığındaki heyet, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ankara Valisi Önal, 4. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir tören alanına geldi. Vali Önal ve beraberindekiler daha sonra Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Önal,
Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

Yüce Atatürk, bugün 18 Mart Şehitler Günü. Şanlı tarihi boyunca bağımsızlığıyla insanlığa örnek olmuş milletimizin, 'Önce Vatan' diyerek, destanlar yaratan kahramanlarını anma günü. Bugün, Türk adının tarihte duyulduğu andan itibaren vatanımızın ve milletimizin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ruhunu şad ettiğimiz, devletimiz ve milletimizin minnet ve şükran duygularını ifade ederek, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğilip, onur ve övünç duyduğumuz gündür. Vatan ve millet size minnettardır. Ruhunuz şad olsun."

Törene, çok sayıda subay, astsubay, askeri okul öğrencileri, gaziler, şehit yakınları ve ilköğretim öğrencileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 11:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?