1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Zehir şebekesi çökertildi

Ankara’da, lise önlerinde uyuşturucu hap satan bir şebeke, düzenlenen "Süpürge Operasyonu"yla çökertildi. Operasyonda 9’u satıcı 7’si içici olmak üzere 16 kişi gözaltına alınırken, biri susturucu takılı 3 tabanca ve 615 fişek ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı istihbarı çalışmalarda, Serkan E. isimli bir kişinin Ankara dışından getirdiği esrar maddesi ve uyuşturucu hapları liderliğini yaptığı şebeke elemanlarıyla birlikte özellik Dikmen bölgesindeki okul önlerinde öğrencilere ve içici konumundaki kişilere para karşılığında sattıkları belirlendi.

Yapılan hazırlık çalışmalarının ardından 30 Nisan 2005 günü başlatılan "Süpürge Operasyonu" sonucunda, üzerinde Burhan Ü. adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesiyle şebekenin elebaşı Serkan E. ve Murat A. yakalandı. Operasyonun devamında şebeke üyeleri Vedat Y., Kızılay Karanfil Sokak’ta dövmeci olan Zafer M., Dikmen’de öğrencilerin müşterisi olduğu bir kafenin sahibi Murat K., Erdoğan Ç., Volkan U., Emre U. ve Levent T. isimli zanlılarla içici konumundaki Mustafa P., Erhan Y., Seyit G., Fikriye A., Levent Y., Yunus D., ve Zeynep D. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 980 adet "Mercedes", çapa ve yıldız marka "Extacy" hap, 14 gram Hint keneviri bitki kırıntısı, 2 adet 7.65 mm çaplı tabanca, bu tabancalara ait 2 adet şarjör, 1 adet kurusıkı tabanca, kuru sıkı tabancaya ait 1 adet şarjör, 211 adet 7.65 mm çaplı fişek, 3 adet 9 mm çaplı fişek, 4 bin 4 adet kurusıkı tabanca fişeği, 1 adet tabanca susturucusu, 1 adet dürbün, 1 adet kelepçe ve uyuşturucu naklinde kullanılan 2 adet otomobil ele geçirildi.

Soruşturmaları tamamlanan Serkan E., Murat A., Vedat Y., Zafer M., Murat K., Erdoğan Ç., Volkan U., Emre U. ve Levent T. isimli zanlılar "Teşekkül oluşturmak suretiyle uyuşturucu madde kapsamında bulunan hap ve Hint keneviri bitki kırıntısı ticareti yapmak, temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak" Mustafa P., Erhan Y., Seyit, Fikriye A., Levent Y., Yunus D. ve Zeynep D. isimli zanlılar ise "Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen 27 yaşındaki Serkan E.’nın 15 yaşında cinayet suçundan cezaevine girdiği ve aralarında kapkaç, hırsızlık, otodan hırsızlık, gasp gibi suçların bulunduğu çok sayıda sabıkası olduğu öğrenildi. Zanlının yaklaşık 10 yıl cezaevinde kaldığı ve susturuculu tabancayı hasımları olduğu için bulundurduğunu iddia ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 12:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?