3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Zehir tacirleri polise takıldı

Ankara polisinin uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapanlara yönelik düzenlediği ''Turna'' ve ''Hipnoz'' operasyonları kapsamında gözaltına alınan 36 kişiden 8'i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Çankaya, Altındağ ve Mamak ilçelerinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan kişilere yönelik ''Turna'' ve ''Hipnoz'' adları altında 2 ayrı operasyon gerçekleştirdi.

Düzenlenen operasyonlarda 36 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda, 1 kilo 150 gram toz esrar maddesi, 9 kilo 671 gram civarında esrar, 3 adet uyuşturucu hap, uyuşturucu madde tartımında kullanılan dijital hassas terazi, uyuşturucu zulası olarak kullanılan LPG tankı, pürmüz ve hortumu takılı piknik tüpü, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 6 bin 100 TL ve 10 ABD Doları, uyuşturucu naklinde kullanıldığı değerlendirilen 2 otomobil, bir tabanca ve tabancaya ait 2 şarjör, çeşitli çaplarda 33 adet fişek ele geçirildi.

Sorguları tamamlanan zanlılar ''Uyuşturucu madde ticareti yapmak, esrar maddesi elde edilen Hint keneviri bitki kırıntısı ve toz esrar maddesi temin etmek, nakletmek, bulundurmak, kullanmak'' suçu ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarını işledikleri gerekçesiyle haklarında hazırlanan evrakla adliyeye sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 15 zanlıdan 8'i tutuklandı, 7 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak''tan haklarında yasal işlem yapılan 14 kişi serbest bırakıldı.

Narkotik Suçlar Büro Amirliği'nde sorguları tamamlanan 7 zanlı ise sabah saatlerinde ''Uyuşturucu madde ticareti yapmak, esrar maddesi elde edilen Hint keneviri bitki kırıntısı ve Captagon isimli hap temin etmek, nakletmek, bulundurmak, kullanmak'' iddialarıyla haklarında hazırlanan evrakla adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 16:10:58
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 16:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?