3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Zehir tacirleri Ravza'ya yakalandı

Ankara'da jandarma ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği iki ayrı operasyonda 24 kilogram esrar ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 24 Eylül'de saat 04.00 sıralarında yaptığı yol kontrol ve aramasında, Adana-İstanbul seferini yapmakta olan bir şehirlerarası yolcu otobüsü durdurularak arandı.

Söz konusu otobüste yolcu olarak bulunan Mahir U. (25) ve Mehmet T. (25) isimli şahıslar tarafından otobüs bagajına bırakılan siyah valize Narkotik ve Psikotrop madde arama köpeği Ravza'nın tepki vermesi üzerine valiz içerisinde siyah naylon poşette yaklaşık 1 kg kubar esrar ele geçirildi.

Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla ele geçirilen kubar esrara el konulurken, jandarma sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Jandarma ekiplerinin yaptıkları bir başka çalışmada ise 27 Eylül'de Ankara'ya araç içerisinde uyuşturucu madde getirildiği öğrenildi. Yapılan takipte 27 plakalı bir araç, Gölbaşı ilçesi Organize Sanayi Sitesinde durdurularak sürücü Mehmet E.Ş. ve Ahmet Y. yakalandı. Operasyonun devamında ve şüphelilerden alınan bilgiler doğrultusunda yapılan araştırmada, uyuşturucu madde taşıdığı değerlendirilen 27 plakalı başka bir araç Gölbaşı ilçesi Şafak Mahallesi Tek Tesisleri mevkiinde terkedilmiş olarak bulundu.

Narkotik ve Psikotrop madde köpeği Ravza'nın da katılımıyla araçlarda yapılan aramada terkedilmiş aracın bagajında siyah üç küçük poşet içerisinde toplam 23 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda Mehmet E.Ş. ve Ahmet Y. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Kaçan bir zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 23:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?