5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Zincirli, torbalı eylem

TÜRK BÜRO-SEN'DEN ZİNCİRLİ, TORBALI EYLEM

Türk Büro-Sen üyesi kamu çalışanları torba yasayı ve işyerlerindeki turnike uygulamasını protesto etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü önünde toplanan ve çeşitli sloganlar atan Türk Büro-Sen üyesi kamu çalışanları, zincir ve torba ile eylem yaparak 'torba yasası' ile turnike uygulamasını tepki gösterdi.

Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, yaptığı açıklamada, SGK yönetiminin yanlı, taraflı uygulamalarının ardı arkasının kesilmediğini, kurum çalışanlarının 'bizden olan-olmayan' diye ayrıma tabi tutulduğunu iddia etti. Eksert, "VHKİ kadrolarını da hiçbir vasıf aranmaksızın yandaşlara veriliyor" dedi.

Türkiye genelinde 500'e yakın Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Sağlık Merkez Müdürlüğü açıldığını hatırlatan Eksert, bu müdürlüklerin personel üzerinde bir baskı aracı, bir sürgün yeri, bir tehdit olarak kullanıldığını savundu. Fazla mesai uygulamasın turnike sistemine bağlanarak kurum çalışanların fazla mesai ücretinden mahrum bırakıldığını ifade eden Eksert, taleplerini şöyle sıraladı:

"Merkez Müdürlüğü görevlendirmelerine son verilerek acilen Merkez Müdürlüğü ve Merkez Müdür yardımcılılığı sınavı açılmalıdır. Haksız, hukuksuz, eşitlik ilkesine aykırı olarak yapılan il müdür yardımcısı atamaları derhal iptal edilmelidir.

Görevde Yükselme Yönetmeliği yeniden ele alınarak, lise mezunlarının gasp edilen hakları iade edilmelidir. İl Müdür Yardımcısı atamaları objektif esaslara bağlanarak, keyfi atamaların önüne geçilmelidir. Fazla mesai ücretleri turnike sisteminden çıkartılarak, fazla mesai uygulaması Maliye Bakanlığı'nda uygulanan sisteme dönüştürülmelidir. Yersiz ve keyfi olarak açılan soruşturmalara acilen son verilmelidir."

Yapılan basın açıklamasın ardından eylem olaysız sona erdi.

TÜRK BÜRO-SEN'DEN ZİNCİRLİ, TORBALI EYLEM
TÜRK BÜRO-SEN'DEN ZİNCİRLİ, TORBALI EYLEM
TÜRK BÜRO-SEN'DEN ZİNCİRLİ, TORBALI EYLEM
TÜRK BÜRO-SEN'DEN ZİNCİRLİ, TORBALI EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 15:05:04
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 15:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?