5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Zorla fuhuş yaptıranlara gözaltı

Yurt dışından getirttikleri yabancı kadınlara Ankara'da zorla fuhuş yaptırdıkları bildirilen 8 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlara Mücadele Şube Müdürlüğüne yaklaşık 6 ay önce başvuran Ukrayna uyruklu Yelyzateva K. ve Iryna D., kendilerini bir grubun zor kullanarak erkeklere pazarladıklarını bildirdiler.

Bunun üzerine Ankara Mali Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda projeli bir çalışma başlattı.

Yaklaşık 6 ay süren ve “Çığ Operasyonu” adı verilen çalışma kapsamında insan ticareti yaptıkları gerekçesiyle çeşitli kişilerin telefonları teknik takibe alındı. Rusya, Moldova, Ukrayna gibi ülkelerden bağlantı kurarak getirdikleri kadınlara fuhuş yaptırdıkları belirlenen Lütfi I, Mehmet K, Barış A, Adem Ş, Fevzi T, Erkan D, Olena R. ile Ganna Z. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerden Lütfi I. ve Mehmet K.'nın suç örgütünün liderliğini yaptıkları, yurt dışından irtibatlı oldukları kişiler aracılığıyla kadın başına 500 dolar ücret ödeyerek getirdikleri kişileri, Ankara'daki lüks otellere veya evlere geceliği 200 dolar karşılığında pazarladıkları tespit edildi.

Zorla fuhuş yaptırılan kadınları müşterilere götüren örgüt mensuplarının yaptığı görüşmeler, uçak bilet işlemleri ve yurt dışından getirdikleri kadınların giriş ve çıkışları da tespit edildi.

Gözaltına alınan kişiler hakkında “örgüt faaliyeti çerçevesinde fuhuş amacıyla ülkeye insan sokmak suretiyle insan ticareti yapmak” suçundan işlem yapıldı. Emniyette sorgulanan kişiler kendilerine atılı suçları kabul etmeyerek susma haklarını kullandılar.

Gözaltına alınanlar bugün adliyeye sevk edilirken, örgütün yurt dışında bağlantılı olduğu yabancı uyruklu kişilerin kimlikleri de belirlendi. Bu kişilerle gerekli işlemlerin yapılması için İnterpol kanalıyla ilgili ülkelerin makamlarının uyarılacağı kaydedildi.

aa
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 12:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?