5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Bağlar" operasyonu:27 gözaltı

Ankara'da, narkotik ekiplerinin Çankaya ilçesinde gerçekleştirdiği “Bağlar” operasyonunda 16'sı “içici” olduğu belirtilen 27 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği'nden yapılan açıklamada, Ankara genelinde son 1 haftada uyuşturucu satıcı ve içicilerine yönelik yaptığı eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişiden adliyeye gönderilen 7'sinin tutuklandığı belirtildi.

Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri doğrultusunda çalışmalarına devam eden narkotik ekipleri, Çankaya İlçesinde, genellikle barlar civarında “uyuşturucu ve uyarıcı madde satan” kişileri yakalamak amacıyla “Bağlar” operasyonunu başlattı.

Operasyonda “uyuşturucu madde ticareti yaptığı” belirtilen Ulaş T, Osman K, Ayhan K, Yunus Emrah G, Şener Ö, Murat E, Hakan G, Değer A, Vedat T, Umut G, ve Adil Kürşad B. gözaltına alındı. “Uyuşturucu satıcısı” olduğu iddiasıyla gözaltına alınanlardan Yunus Emrah G. ve Adil Kürşad B. ile aynı operasyonda gözaltına alınan, “uyuşturucu madde kullanıcısı” olduğu anlaşılan 16 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Yakalan kişilerin ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda satışa hazır hale getirilen 49 adet fişek içinde toplam 5 bin 750 gram esrar, ”uyuşturucu madde ticaretinden ele geçirilen” 3 bin 250 YTL, 21 adet uyuşturucu hap, 4 adet tabanca ile bu silahlara ait toplam 45 adet mermi ve 2 adet ”sallama” olarak tabir edilen bıçak ele geçirildi.

BAŞKA DOSYADA DA ADLARI VAR

Ayrıca, “bağlar” operasyonunda “uyuşturucu satıcısı olarak” adı geçen 2 kişinin Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen “maske” operasyonu kapsamında gözaltına alındığı ve adliyeye gönderildiği öğrenildi.
Sözkonusu iki kişiden birinin “organize suç örgütü lideri” Şükrü G. ile Malatya'da gözaltına alınan Nihat Ş. olduğu belirtildi. Bu kişiler hakkında narkotik ekiplerince de “uyuşturucu madde ticareti yapmak, nakletmek ve bulundurmak” suçlarından dosya hazırlandığı belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 9 kişi “uyuşturucu madde ticareti yapmak, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak” suçlamasıyla adliyeye gönderildiler.
A.A
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 16:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?